Đukanović: Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je Srbiju i Rusiju da koriste Srpsku pravoslavnu crkvu za podrivanje crnogorske prozapadne vlade, koja želi članstvo u EU.
Milo Đukanović je, u intervjuu za agenciju Rojters, rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se serijom protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koji su predvođeni Srpskom pravoslavnom crkvom, pokušava dovesti u pitanje nezavisnost Crne Gore, prenosi RTCG.

"Ako se pitate da li je ovo kontinuitet (pokušaja) uništavanja Crne Gore i opstrukcija njene namjere da nastavi svoj put ka evropskim i evroatlantskim integracijama, u to nema sumnje", rekao je Đukanović u intervjuu za Rojters.
"Moskva je bila nedvosmislena u pokazivanju svojih interesa u tekućem (religijskom) problemu u Crnoj Gori", dodao je crnogorski predsednik.
Đukanović je optužio Beograd za "oživljavanje nacionalističkog koncepta Velike Srbije" koji je, kako kaže, doprineo ratovima na Balkanu devedesetih godina i raspadu bivše Jugoslavije.
"Ne sumnjamo da aktivirani svi mehanizmi realizacije projekta velikosrpske države i da je Crna Gora takođe meta", rekao je Đukanović za britansku agencija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore

Izvor: Vostok.rs, 29.Feb.2020

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je Srbiju i Rusiju da "koriste Srpsku pravoslavnu crkvu za podrivanje crnogorske prozapadne vlade, koja želi članstvo u EU", piše Rojters. Đukanović je rekao da se "serijom protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti koji su predvođeni Sprskom...

Nastavak na Vostok.rs...

Đukanović ponovo napao crkvu: SPC je instrument velikosrpskog nacionalizma, gde su oni bili politički subjekt, tu su uvek stradali ljudi

Izvor: Večernje novosti, 29.Feb.2020

Đukanović je kazao da je SPC zastupnik najretrogradnije moguće politike SPC je od dolaska mitropolita Amfilohija u Crnu Goru godina prošlog veka politički subjekt, kazao je u intervjuu za agenciju Rojters Milo Đukanović, predsednik Crne Gore.Nastavljajući „akciju“ blaćenja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.