Đukanović ponovo napao crkvu: SPC je instrument velikosrpskog nacionalizma, gde su oni bili politički subjekt, tu su uvek stradali ljudi

Novosti Online

29. 02. 2020. u 17:00

Đukanović je kazao da je SPC zastupnik najretrogradnije moguće politike

Ђукановић поново напао цркву: СПЦ је инструмент великосрпског национализма, где су они били политички субјект, ту су увек страдали људи

Foto: YouTube Printscreen

SPC je od dolaska mitropolita Amfilohija u Crnu Goru godina prošlog veka politički subjekt, kazao je u intervjuu za agenciju Rojters Milo Đukanović, predsednik Crne Gore.


Nastavljajući „akciju“ blaćenja sopstvenog naroda i jedine kanonske crkve u državi, Đukanović je kazao da je SPC zastupnik najretrogradnije moguće politike.


“I to nije najgore. Najgore je što su oni zastupnici najretrogradnije moguće politike. Dakle, oni su običan instrument velikosrpskog nacionalizma u regionu, i kao što ćemo se setiti, takvu su ulogu imali i u Hrvatskoj, i u Bosni i na Kosovu. I na žalost tamo gde su se oni deklasirali kao politički subjekt, tu su uvek stradali ljudi, a u finalu su stadali srpski nacionlani interesi, iza kojih su oni navodno gorljivo stajali“.



Danas su oni, po njegovom kazivanju, subjekt političkog života u Crnoj Gori, oni su ti koji danas opredeljuju kako će prosrpska opozicija nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu. Jednako tako će biti ili više involvirani na predstojećim parlamentarnim izborima, ali sve to nije ništa novo”, dodo je on.


(in4s.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Зоран

29.02.2020. 17:32

Убијање Срба од стране усташе правдано је великосрпским национализмом. То исто сада ради и Мило Ћукановић осамдесет година после.

Ambalaža

29.02.2020. 17:45

Đukanović, kad je crkva u pitanju i pravoslavlje, uglavnom priča neistine.Verovatno je hteo da, kao što je Tito bio doživotni predsednik, i on bude u Crnoj Gori. Mislim da je vreme da se, ostavkom, povuče sa političke scene.

Александар Првуљ

29.02.2020. 17:56

Па не занм шта да ти кажем јасеновац и читава та НДХзисјка машинаИли злочини твојих црвених предака над свештенствомИли чека, Срби по теби нису људи?Лаж и извртање истине! Твоја политика је трула и смрди!!!

Zoran Kg

29.02.2020. 18:29

Milo, nije vojska iz Srbije bombardovala Dubrovnik i spalila Konavlje nego ona kojom si ti komandovao.

Збуњен

29.02.2020. 19:20

Занео си се много Мило и хвала ти на овим прелепим литијама! А ти си већ прошлост!

Миодраг

29.02.2020. 23:00

Мило ништа ти немогу , свака ти је “поштена” а и тај твој лик некако одише неко “умилношћу и поштењем”! Још само некако да нам објасниш шта си радио током оног несретног рата и где заради те милионе или милијарде еура “светињо” наша !!!

Laki

29.02.2020. 23:07

Gotov je Milo , juri da kolumbijska mafija za 5,7 tona . kokaina.plus medjunarodni istražni tim koji trazi naručioca ove droge namenjene EU trzistu. Plus litije...puko je nacisto. Kad krene grudva da se valja niz planinu...postajaje sve veca

M

29.02.2020. 23:13

Milo, ti si protagonista najretrogradnije politike! To je politika unistenja svega sto je srpsko, pod izgovorom odbrane od "velikosrpskog nacionalizma". Svi ti srbozderi koje si nabrojao, sa tbom na zacelju, su oduvek zeleli i svim silama se trudili da Srbiju opljackaju a srpski narod desetkuju! To im je i uspelo pomocu NATO-a, i ti si od njih prepisao recept i posao njihovim stopama, Kad neko najvecu naciju na Balkanu prepolovi - sta je onda to? To nije odbrana, nego GENOCID!

Sima

01.03.2020. 07:18

Svaki politicar na ovim prostorima, koji je toboz ukazivao na velikosrpski nacionalizam, imao je iskljucivo licne materijalisticke ciljeve. Kao navodno velik politicar, trebao si razumeti moc pravoslavlja na prostoru svoje zemlje i postovati tu moc. Ti si se opredelio za sukob, dalje se zna.

Miki

01.03.2020. 21:59

Iste price pokusava da provocira, dali taj tip slusa sta prica, pitam se. Nista pametno iz njegovih usta. Turisti iz srbije oktenite ledja cg. Bicete iznenadjeni u svakom pogledu.

Simon Нс

02.03.2020. 00:05

Спуж је за тебе бања,ако стигнеш дотле..