NIJE ISTINA DA SRBIJA I RUSIJA POTKOPAVAJU NEZAVISNOST CRNE GORE I sam Đukanović zna da to nije istina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIJE ISTINA DA SRBIJA I RUSIJA POTKOPAVAJU NEZAVISNOST CRNE GORE" I sam Đukanović zna da to nije istina!

Komentarišući izjavu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića za Rojters da Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je to neistinito i da, kaže, zna da i Đukanović "zna da je to neistinito".

- Nesumnjivo je da će Amerikanci uvek ići protiv SPC jer misle da Rusija ima uticaj na našu crkvu. Evropljani će se praviti nevešti i tražiće što manje priče o etnicitetu, srpskom narodu. Nemaju odgovor jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na moje pitanje za sve njih: ne tražimo veliku Srbiju, tražimo da Srbi imaju ona prava koja su zagarantovana svim drugim građanima koji pripadaju nacijama manjim u odnosu na većinsku, tražimo da Srbi imaju prava kakva imaju Albanci u Severnoj Makedoniji. Mislim da je to u skladu sa najvišim svetskim standardima. Podrška našem narodu je normalna - navodi predsednik Srbije.

Dodajući da svaku noć pogleda cele večernje dnevnike svih zemalja u regionu i okruženju, Vučić je rekao da se u njima može videti "strašna podrška obespravljenom crnogorskom narodu u Srbiji".

- Zamislite, otprilike ih je 40 puta manje nego Srba u Crnoj Gori. Sve što možemo da pomognemo Crnogorcima ovde, pomoći ćemo. Nećemo da ih optužujemo, ti ljudi moraju da žive i da se osećaju kao deo države. Ali, eto, nekima je to politika da uvek optuže Srbiju za sve. Neće to biti glavna tema u Vašingtonu - kaže Vučić.

Kada je reč o Bosni i Hercegovini, predsednik navodi da će u Vašingtonu čuti "kako je Milorad Dodik kriv za sve, da je Republika Srpska teg oko vrata svima".

- Od mene će čuti da je RS ustvna kategorija BiH, da je ustanovljena Dejtonom, i da je bila uslov sine qua non za mir. Takođe ću postaviti pitanje šta je to Srbija uradila drugačije ili pogrešno da bude tema najžešćih napada, a da istovremeno svi ćute i prave se nevešti - napominje Vučić.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.