Đukanović: Neću doveka biti premijer

Izvor: RTS, 16.Jul.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Neću doveka biti premijer

Kada nešto ne budem mogao da uradim zbog opstrukcija, neće mi biti problem da ovu funkciju zamenim drugom, rekao crnogorski premijer Milo Đukanović. Ne nameravam doveka da budem premijer, ni da se selim iz zemlje, istakao Đukanović.

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da ne namerava doveka da bude na toj poziciji, ali ni da se seli iz Crne Gore.

On je na konferenciji za novinare o Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), koja je ušla u četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sat, rekao da u dosadašnjem radu vlade vidi i dobre i loše strane i da ne smatra da je to njen limit.

"Rekonstrukcija vlade nije politička atrakcija, to je otvoreno pitanje prilagođavanja vlade svim izazovima. Kad ne budem mogao nešto da uradim zbog opstrukcija u sistemu, neće mi biti problem zameniti ovu funkciju nekom drugom", rekao je Đukanović.

Premijer je kazao da je za hapšenje ruskog državljanina, finasnijskog direktora KAP-a Dmitrija Potrubača sazano iz medija.

Ne mislim da ta okolnost može otežati traženje novih investitora", ocenio je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje novinara da li smatra da je Potrubač jedini krivac za krađu struje za koju su svi znali, Đukanović je kazao da nije njegovo da to komentariše već da se treba obratiti tužiocu.

Potrubač se sumnjiči da je kao odgovorno lice u KAP-u ukrao struju u vrednosti od preko devet i po miliona evra.

"O razlozima hapšenja znam koliko i vi iz medija", tvrdi Đukanović.

Đukanović se osvrnuo i na aktuelno pitanje rebalansa budžeta istakavši da je to jedna od opcija, ali ne i nužna.

Reč je o normativnoj tehnici kako da rešimo pitanje KAP-a, rekao je Đukanović i napomenuo da je spreman da sasluša svakog ko želi da pomogne i ponudi neko rešenje.

"Za nas je loše da se produžava praksa neregularnih poslovanja", istakao je Đukanović.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.