Milka Forcan novi ministar privrede?

Izvor: Press, 06.Jun.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milka Forcan novi ministar privrede?

Ukoliko dođe do najavljene rekonstrukcije Vlade, izvesno je da će doći i do razdvajanja finansija i privrede, pa bi deo sadašnjeg resora Mlađana Dinkića na predlog naprednjaka otišao u ruke nekadašnje uzdanice Miroslava Miškovića.
Kako saznaju Naše, za njeno postavljanje postignuta je saglasnost u vrhu SNS-a. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ovaj scenario mogao bi da bude ostvaren i ako umesto najavljenje rekonstrukcije na jesen budu raspisani vanredni parlamentarni izbori.
Izvor blizak vladajućoj koaliciji kaže da je Aleksandar Vučić odlučan u nameri da se obavi rekonstrukcija Vlade i da se zameni deo ministara koji nisu postigli zadovoljavajuće rezultate, jer želi da napravi efikasniji tim. Saglasnost za ovakve poteze uglavnom ima u svojoj stranci, ali lideri SPS-a i URS-a, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, i pored načelne saglasnosti, nisu spremni da svoje kadrove pomere sa funkcija.
Takođe, navodi se da se Dinkić protivi ideji da ostane bez privrede, ali da Vučić već ima mehanizme da progura ovaj scenario, naročito ako se uzme u obzir da je i dalje otvoreno pitanje privatizacije Nacionalne štedionice, koju je vodio lider URS-a.
Kao kompenzaciju Dinkić bi mogao da dobije telekomunikacije, koje trenuto vodi Rasim Ljajić.
Izvor Naših takođe dodaje da vrh stranke misli da Forcanovu za mesto ministra kvalifikuju dobri poslovni rezultati u "Delta holdingu" ali i dobre veze sa briselskom administracijom.
"Forcanova je dobila dodatnu naklonost Aleksandra Vučića jer je pomogla i oko razrešenja zamršenih odnosa privatizacije u slučaju "Nibens grupe", zbog koje je Miroslav Mišković u pritvoru od devembra prošle godine. Doduše u samom SNS postoji istruja protiv ovog imenovanja jer smtra da ni Milkine ruke nisu ostale čiste u mnogim privatizacijama koje se Miškoviću stavljaju na teret, poput "Luke Beograd", "C marketa" i Nibens grupe".
Poznavaoci prilika tvde da je isuviše veliki broj slučajnosti oko približavanja Forcanove i SNS-a.
"Sumnja se da se Forcanova približila SNS-u i zbog pokretanja postupka protiv njene sestre i direktorke "Jugohemije" Smiljke Mileusnić Adžić, koja je nakon dolaska SNS na vlast i pored teških optužbi puštena iz pritvora", kaže jedna od njenih bivših poslovnih saradnika.
Pogledaj vesti o: Milka Forcan

Nastavak na Press...






Povezane vesti

POSTIGNUT DOGOVOR U VRHU SNS: Milka Forcan novi ministar privrede?

Izvor: S media, 06.Jun.2013

Milka Forcan jedan je od najozbiljnijih kandidata za sledećeg ministra privrede, pišu Naše novine...Ukoliko dođe do najavljene rekonstrukcije Vlade, izvesno je da će doći i do razdvajanja finansija i privrede, pa bi deo sadašnjeg resora Mlađana Dinkića na predlog naprednjaka otišao u ruke nekadašnje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.