Izvor: B92, 02.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Tajkun i tajkunka

Beograd -- LDP protestovala je ispred sedišta dnevnog lista Pres, uz optužbe da taj dnevnik objavljuje netačna istraživanja javnog mnjenja.

Iz Liberalno-demokratske partije tvrde da je "Pres" u vlasništvu funkcionera Demokratske stranke Dragana Đilasa i potpredsednice kompanije Delta Milke Forcan. Akciju LDP pod nazivom "Tajkun i tajkunka" obeležio je verbalni sukob sa urednicima lista koji su odbacili optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i tražili da se aktivisti te partije udalje.

Potpredsednik LDP Zoran Ostojić optužio je list da je objavio lažno istraživanje javnog mnjenja o rejtingu stranaka, navodeći i da je "Pres" u vlasništvu "medijske grupe dva tajkuna - Dragana Đilasa i Milke Forcan".

Skup LDP ispred zgrade "Presa" u blizini Poštanske štedionice u Ulici kraljice Marije trajao je oko pola sata, a mladi aktivisti stranke za to vreme nosili su uveličane fotografije istraživanja koja je objavio "Pres", kao i fotografije Đilasa i Forcan ispod kojih je pisalo "tajkun i tajkunka".

Vučićević: Tužićemo LDP

Glavni i odovorni urednik "Presa" Dragan Vučićević rekao je da će tužiti LDP zbog iznošenja neistina i da će ta stranka na sudu morati da dokaže da je "Pres" mafijaška novina i da su Đilas i Forcan vlasnici lista.

"Ovo je laž i manipulacija, a Đilas i Forcanka nemaju vlasničkog udela u 'Presu'", rekao je Vučićević, optuzujući LDP da vrši pritisak na medije i da tako mogu da se pojave ispred svih novina, ako im se nešto što one objave ne bude svidelo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.