LDP: Tajkun i tajkunka

LDP protestovala je ispred sedišta dnevnog lista Pres, uz optužbe da taj dnevnik objavljuje netačna istraživanja javnog mnjenja.

Izvor: B92

Sreda, 02.04.2008.

16:38

Default images

Iz Liberalno-demokratske partije tvrde da je "Pres" u vlasništvu funkcionera Demokratske stranke Dragana Đilasa i potpredsednice kompanije Delta Milke Forcan. Akciju LDP pod nazivom "Tajkun i tajkunka" obeležio je verbalni sukob sa urednicima lista koji su odbacili optužbe i tražili da se aktivisti te partije udalje.

Potpredsednik LDP Zoran Ostojić optužio je list da je objavio lažno istraživanje javnog mnjenja o rejtingu stranaka, navodeći i da je "Pres" u vlasništvu "medijske grupe dva tajkuna - Dragana Đilasa i Milke Forcan".

Skup LDP ispred zgrade "Presa" u blizini Poštanske štedionice u Ulici kraljice Marije trajao je oko pola sata, a mladi aktivisti stranke za to vreme nosili su uveličane fotografije istraživanja koja je objavio "Pres", kao i fotografije Đilasa i Forcan ispod kojih je pisalo "tajkun i tajkunka".

Vučićević: Tužićemo LDP

Glavni i odovorni urednik "Presa" Dragan Vučićević rekao je da će tužiti LDP zbog iznošenja neistina i da će ta stranka na sudu morati da dokaže da je "Pres" mafijaška novina i da su Đilas i Forcan vlasnici lista.

"Ovo je laž i manipulacija, a Đilas i Forcanka nemaju vlasničkog udela u 'Presu'", rekao je Vučićević, optuzujući LDP da vrši pritisak na medije i da tako mogu da se pojave ispred svih novina, ako im se nešto što one objave ne bude svidelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: