VIDEO: Milan Beko operisan, svestan, ali u životnoj opasnosti

Izvor: Radio 021, 14.Nov.2014, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Milan Beko operisan, svestan, ali u životnoj opasnosti

Biznismen Milan Beko, koji je ranjen u sačekuši oko 17 časova ispred svoje kuće na Senjaku, operisan je, probudio se iz kome ali je i dalje u životnoj opasnosti.

Beko je operisan, stabilno je ali je i dalje u životnoj opasnosti. Kako piše "Kurir", Beko se probudio posle operacije i svestan je.

"U 18.30 primljen je pacijent sa teškim telesnim povredama. Povrede su opasne po život. Odmah nakon prijema ekipa doktora je operisala. Operacija je završena, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stanje je stabilno. Povrede su izuzetno teške", rekao je zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.  On nije hteo da komentariše detalje o stanju Beka, već je rekao da će više detalja biti poznato sutra. Operaciji je inače prisustvovao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Policija sa dugim cevima obezbeđuje sobu u kojoj je smešten Beko. Ispred Urgentnog centra su bili Bekovi prijatelji, Miodrag Kostić, Čeda Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Toplica Spasojević, Zdenko Tomanović i Milorad Vučelić i drugi. Na licu mesta bio je i načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Beko je ranjen sa dva metka u stomak ispred svoje kuće na Senjaku. Njega je u bolnicu dovezao njegov vozač, koji mu je ujedno i telohranitelj, a koji je video lice napadača.

Beko je upucan u sačekuši ispred svoje kuće. Nepoznati napadač je Beka čekao u žbunju. Kada se Bekov automobil zaustavio ispred kuće, napadač je prišao vozilu i pucao Beku u stomak koji je izlazio iz automobila. Dalji napad je sprečio vozač Beka koji je ubacio automobil u rikverc i isprečio se između biznismena i napadača. Napadač je na Bekov "mercedes S klase" ispalio još četiri hica. Sa napadačem je bio je i saučesnik, odeven u crno i maskiran, koji je čuvao stražu. Oni su posle napada pobegli pešice i policija traga za njima.

Prema nezvaničnim saznanjima, nađeno je dovoljno tragova na mestu zločina, na osnovu kojih će moći da se dođe do DNK napadača.

Izvor iz beogradske policije rekao je za "Blic" da je uviđaj obavljen profesionalno, da su nađeni tragovi koji mogu da dovedu do izvršioca ali i da je u istrazi, pred policijom sada veoma ozbiljan i obiman posao. "Imamo snimke video nadzora ispred kuće Milana Beka. Radi se o snimcima napravljenim u poslednjih mesec dana, koji će sada biti pregledani. Očigledno je da je napadač znao navike Milana Beka, što ukazuje da ga je pratio izvesno vreme", kažu u policiji. Inspektori beogradske policije su uzeli i snimke video nadzora koje ima većina vlasnika privatnih kuća u ulici kojom su napadači pobegli.

Policija će u nastavku istrage proveriti i bazne stanice ovog dela Senjaka u poslednja tri meseca kako bi se utvrdilo ko je sve boravio u ovom delu grada.

Policija kotroliše sve izlaze iz Beograda, i traga za napadačem u plavoj jakni i crnoj dukserici. Načelnik beogradske policije je naredio akciju "Vihor" - odnosno blokadu svih glavnih saobraćajnica u gradu, mostova, izlaza iz grada ali i pojačanu kontrolu državne granice. "Na rasvetljavanju pucnjave odmah je angažovano 300 policajaca, koji su po hitnom naređenju angažovani na slučaju", kažu u policiji.

Biznismen Milan Beko nije član nijedne stranke, mada je bio ministar u vladama SPS, ND i JUL. Učestvovao je u nekoliko najvećih privatizacija, a u poslednje vreme pominjao se kao kandidat za direktora "Železnica Srbije".

Beko je rođen u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

Bio je i predsednik UO kragujevačke "Zastave", ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a. U 2000-tim učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija – kupovini najvećih srpskih mlekara, "Knjaz Miloša", "Luke Beograd", kao i privatizaciji "Večernjih novosti" i "C marketa" sa Miroslavom Miškovićem. Otac je četvoro dece.



Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.