Stefanović: Pomaci u istrazi o atentatu na Beka

Izvor: Studio B, 17.Nov.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Pomaci u istrazi o atentatu na Beka

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da postoje određeni pomaci u istrazi u vezi pokušaja ubistva biznismena Milana Beka.

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić rekao je danas da je Bekovo stanje stabilno i "postoperativni tok ide uzlaznom putanjom".

Ristić je Tanjugu rekao da je teško davati bilo kakve prognoze, ali da za sada nema nikakvih komplikacija kod Beka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i nema momenata koji bi ukazivali na opasnost od neželjenih komplikacija.

"Beko je u stabilnom stanju, svestan, komunikativan, razgovara sa osobljem", zaključio je Ristić.

Ministar Stefanović je nešto ranije danas rekao novinarima da se tokom dana očekuje završetak forenzičke analize mesta izvršenja krivičnog dela i da se očekuju novi podaci.

On je dodao i da u vezi motiva za pokušaj ubistva, postoje određene sumnje u nekoliko pravaca, izrazivši očekivanje da će i to biti utvrđeno.

Ministar policije je dodao da istraga ide relativno dobro i u tom pravcu i da će policija uskoro imati potpune informacije.

Stefanović je ponovio i da po proceni stručnjaka iz kriminalističke policije, oni koji su pokušali da ubiju Beka, nisu bili profesionalci.

Beko je pogođen u stomak i grudi, u petak, oko 17 sati, ispred svoje kuće na Dedinju, a prema rečima nadeležnih u policiji, u napadu na njega najverovatnije su učestvovala dva izvršioca.

Proverava se kome i dalje treba policijska zaštita

 

Policija proverava ko od ličnosti koje štiti policija i dalje ima pravo na tu vrstu zaštite, izjavio je Stefanović, napomenuvši da je njih 10 do 15 ostalo bez zaštite jer više nije bilo razloga za to.

On je rekao novinarima, da je, od kada je preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova, zatražio sve podatke o tome koga policija bezbednosno štiti, dodavši da se u dogovoru sa direktorom policije s tim proverama i dalje nastavlja.

Stefanović je objasnio da policija tim proverama pristupa izuzetno profesionalno i oprezno, uz napomenu da je u proteklom periodu možda bilo i previše lica koja je policija štitila i da je novac poreskih obveznika, umesto na hapšenje narko-dilera, išao na njihovu zaštitu.

Prema njegovim rečima, štićene ličnosti imaju policijsku zaštitu 24 sata dnevno, voze se automobilom do posla...

Stefanović je napomenuo i da se pri proceni ugroženosti bezbednosti određenih ličnosti ne sme zaboraviti bezbednosni aspekt i da se zato svim proverama pristupa veoma ozbiljno.

On očekuje i da će broj osoba koje policija bezbednosno štiti u budućnosti biti manji, dodavši da je nedavno naredio još jednu proveru.

Stefanović je, komentarišući medijske napise o policijskoj zaštiti Ljubiše Buhe Čumeta,objasnio da on nikada nije imao status zaštićenog svedoka, već samo status svedoka saradnika u procesu ubistva premijera Zorana Đinđića.

On je naveo i da, pošto je Buha odbio da uđe u proces zaštite svedoka, nije imao policijsku zaštitu, već mu je ona određivana samo sporadično, kao posle ubistva svedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.