Pohvala Meti za nezavisno Kosovo i pomirenje sa Srbijom

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pohvala Meti za nezavisno Kosovo i pomirenje sa Srbijom

Američka državna sekretarka Hilari Klinton uputila je pismo ministru spoljnih poslova Albanije IIjiru Meti u kome je pohvalila njegove napore na uspostavljanju nezavisnog Kosova, ali i "čvrstom nastojanju da postigne regionalno pomirenje sa Srbijom," prenosi albanska novinska agencija ATA, ne navodeći datum ili povod za pomenuto pismo.

"Savetodavno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mišljenje Medjunarodnog suda pravde je potkrepilo naš davnašnji stav da je proglašenje nezavisnosti Kosova bilo u skladu sa medjunarodnim zakonom," navela je američka državna sekretarka u pismu, zahvalivši se Meti na pomoći da se stigne do te "važne prekretnice."

"Mišljenje medjunarodnog suda pravde može da posluzi i kao katalizator za Srbiju i Kosovo da ostave po strani nesuglasice i rade zajedno i konstruktivno na resavanju praktičinih pitanja i poboljšanju života ljudi u Srbiji, na Kosovu i u regionu," navela je Klintonova.

Ona je dodala da je to "put u zajedničku bucućnost u sastavu slobodne, cele i miroljubive Evrope."

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.