Izvor: Blic, 24.Jul.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskoristiti presudu

Odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu iznenadila je čak i one zemlje koje su bile najveći zagovornici nezavisnosti Kosova. Priznajući samostalnost Prištine, oni su tada bili svesni da čine nešto što nije baš po pravilima međunarodnog prava.

Sud u Hagu je odbio da se bavi krucijalnim stvarima i doneo odluku koja je, očigledno, na štetu Srbije. Šta nam je sad raditi? Ukoliko želimo da budemo iskreni, rećićemo da se nalazimo u lošijoj situaciju nego pre odluke suda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Savetodavno mišljenje najznačajnije pravosudne ustanove u svetu možemo da iskoristimo za dodatno zatezanje situacije, ukopavanje u rovove, jadikovanje nad teškom sudbinom. Proteklih decenija pokazali smo da smo eksperti za ovu oblast ali se svaki put ispostavilo da smo igrali na svoju štetu.

Nakon što, s pravom, zaključimo da u svetu vladaju interesi a ne pravda, trebalo bi da se okrenemo sebi i vidimo šta je ono što možemo da izvučemo iz ovakve situacije. Sami moramo da podnosimo inicijative, nudimo realna rešenja, tražimo prave saveznike. Svako čekanje da rešenje dođe sa strane, svako odugovlačenje i guranje problema pod tepih imaće rezultat kao i nebrojeno puta do sada – propuštene prilike se gube. Ono što ne uradimo danas, možda nećemo moći da uradimo sutra.
Pogledaj vesti o: Mišljenje međunarodnog suda

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.