Ameri već vade fleke oko Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2010, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ameri već ''vade fleke'' oko Kosmeta

SAD smatraju da je mišljenje Međunarodnog suda pravde "skrojeno" isključivo za "kosovsku jedinstvenu činjeničnu situaciju" i da se generalno ne odnosi na pravo na samooopredeljenje niti na secesiju, izjavio je danas pravni savetnik američke vlade Harold Kou.

On je, na konferenciji za štampu za strane novinare, ocenio da je značaj tog mišljenja i taj što će se o budućim sličnim situacijama odlučivati "od slučaja do slučaja".

"Sud nije rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sve deklaracije o nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom, ali kaže da jeste kosovska deklaracija nezavisnosti , rekao je Kou i dodao da je sud dao jasan odgovor na pitanje koje se odnosi samo na deklaraciju Prištine.

On je dodao da u budućnosti, ako neka zemlja misli da neki svoj slučaj iznese pred sud, treba da pogleda ovo mišljenje i proceni da li jača njihov slučaj.

"Nije svako medunarodno pitanje pravno pitanje i ne ide svako pravno pitanje pred međunarodni forum", dodao je Kou.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.