Merkator ispao iz indeksa najboljih Ljubljanske berze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkator ispao iz indeksa najboljih Ljubljanske berze

Ljubljanska berza objavila je da Merkator više neće biti član "blu čip" indeksa SBI TOP, koji predstavlja odabrani broj najkvalitetnijih velikih kompanija koje trguju na berzi.

Cinkarna Celje, Pivovarna Laško i Žito stavljeni su na listu posmatranja za potencijalno uključenje.

Indeks će sada imati sedam članica, dok je prethodno imao jednu više.

Razlog za pojačan interes investitora za Cinkarnu Celje i Žito se od kraja 2013. može naći u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najavljenoj privatizaciji državnog udela, dok je Pivovarnu Laško od sredine 2014. pogurala prodaja udela u Merkatoru koja je kompaniji pomogla da se oslobodi dela duga, preneo je sajt SEEbiz.eu, pozivajući se na iCapital.

Pivovarna je u poslednje vreme, takođe, u fokusu nakon što je konzorcijum prodavaca, odnosno trenutnih vlasnika kompanije, najavio da traže zainteresovane za kupovinu 51,11 odsto udela u kompaniji.
Pogledaj vesti o: Merkator

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkator ispao iz indeksa najboljih Ljubljanske berze

Izvor: GdeInvestirati.com, 20.Mar.2015

LJUBLJANA - Ljubljanska berza objavila je da Merkator više neće biti član "blu čip" indeksa SBI TOP, koji predstavlja odabrani broj najkvalitetnijih velikih kompanija koje trguju na berzi...Cinkarna Celje, Pivovarna Laško i Žito stavljeni su na listu posmatranja za potencijalno uključenje...Indeks...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.