Merkator
Merkator

Merkator s kao deo Agrokor koncepta danas predstavlja najveći maloprodajni lanac na tržištu Srbije koji u svojoj mreži raspoređenoj u oko sto gradova širom Srbije, ima više od 300 Idea prodavnice, 36 Roda megamarketa, 8 Velpro centra, 1 ugostiteljski objekt, i dva Merkator centra.
Merkator je jedinstven na tržištu Srbije i kao kompanija koja u svojoj prodajnoj mreži ima sve vrste formata prodavnica, od hiper formata s asortimanom od 30.000 artikala, do malih prodavnica za svakodnevne potrebe.

Agrokor koncept na tržištu Srbije posluje u području trgovine još od 2005. godine kupovinom trgovačkih brendova Idea i Velpro, a od 2014. godine pripajanjem Merkator grupe, izrastao je u najveći regionalni maloprodajni lanac i sada je najveći lider trgovine na tržištu Srbije i zemljama u regiji. Kompanija Merkator s danas predstavlja treću najveću kompaniju po veličini ukupnih prihoda u Srbiji, trenutno zapošljava više od 9.000 ljudi, i uslužuje više od 300.000 zadovoljnih potrošača svakog dana. Merkator je jedinstvena na tržištu Srbije i kao kompanija koja u svojoj prodajnoj mreži ima sve vrste formata prodavnica od manjih formata do većih artikala.

Merkator je prisutan na tržištu Srbije kao maloprodajni lanac od decembra 2002. godine kada je otvoren prvi prodajni objekat na Novom Beogradu. U okviru kompanije u Srbiji posluju tri maloprodajna lanca: Merkator, Idea, i Roda Megamarketi, sa preko 300 maloprodajnih objekata u skoro sto gradova Srbije, u kojima dnevno kupuje više od 300.000 kupaca i naroda. Kompanija Merkator s predstavlja treću kompaniju po veličini ukupnih prihoda u Srbiji, i zapošljava više od deset hiljada ljudi, i svakim danom rast radnika je sve veći. Merkator s je drugi po veličini trgovinski lanac u Srbiji, sa 54 hipermarketa, supermarketa, i prodavnica. Osnovan je ugovorom između Rodić kompanije, koja je tada imala 25% tržišnog učešća u Srbiji, i Merkatora, slovenačkog trgovinskog lanca koji se prostire duž cele jugoistočne Evrope.

Kompanija je tada koristila dve odvojene mreže, za računare i telefone. Merkator je želeo da smanji operativne troškove tako što bi povezao kompjuterske i telefonske servise na jednu istu mrežu, koja je već tada bila uspostavljena u sedištu kompanije u Novom Sadu. Pored toga kompanija je htela da pojednostavi mrežu, i da još više umanji troškove tako što bi koristila rešenja samo jednog proizvođača, umesto tri različita Merkator je instalirao pouzdanu i bezbednu mrežu baziranu na Cisko opremi, u sva 54 ogranka širom Srbije.

Svaki ogranak ima Cisko ruter sa integrisanim bezbednim sistemom koji štiti mrežu od spoljnih uticaja i virusa. Zahvaljujući Cisko mreži, kompaniji sada nisu potrebni inženjeri sa nekoliko različitih veština u okviru It sektora. Merkator je do sada u Srbiji poslovao i preko trgovinskog lanca Roda, čiji je vlasnik postao pre nekoliko godina. Merkator i Roda zajedno imaju 199 prodavnica, sa 4.746 zaposlenih. Do sada su ostvarili prihod od 560 miliona evra, dok je dobit bila gotovo devet miliona evra.

Preuzimanjem Merkatora Agrokor će u Srbiji imati više od 300 prodavnica, i udeo na tržištu od 36 posto.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: RTS, 19.Mar.2018, 17:58

Deo Novog Beograda bez grejanja

Deo Novog Beograda bez grejanja

Veliki kvar na Novom Beogradu – deo oko starog Merkatora je bez grejanja.

Detaljnije >>


Izvor: B92, 05.Mar.2018, 12:36

"Dobio sam potvrdu da je okončana prodaja TC Merkator u BG"

Dobio sam potvrdu da je okončana prodaja TC Merkator u BG

Beograd -- Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da Agrokorove kompanije u Srbiji posluju stabilno.. Upitan kakva je sudbina "Agrokorovih" kompanija u Srbiji i ima li zainteresovanih među poslovnim ljudima kod nas za kupovinu neke od kompanija, Čadež je za Politiku kazao da kompanije u Srbiji posluju stabilno i da ima utisak da se stanje konsoliduje u celom sistemu".

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 01.Mar.2018, 16:42

Uz pretnju pištoljem opljačkana prodavnica na Ilidži

Uz pretnju pištoljem opljačkana prodavnica na Ilidži

Nepoznati razbojnik, naoružan pištoljem, upao je sinoć oko 20.55 u prodavnicu „Merkator“ u ulici Huseina Đoze, sarajevska opština llidža.. Pljačkaš...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2018, 00:09

Veliko interesovanje za poklon cegere "Gradskih pijaca"

Veliko interesovanje za poklon cegere Gradskih pijaca

U narednom periodu i na drugim beogradskim pijacama naše sugrađane očekuju praktični cegeri. JKP "Gradske pijace" danas su na jednoj od novobeogradskih pijace, popularnom nazvanom Merkator darivale stalnim kupcima poklon cegere "Ja volim moju pijacu".

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 24.Feb.2018, 20:08

Novobeograđane dočekali pokloni na pijaci

Novobeograđane dočekali pokloni na pijaci

Kupce novobeogradske pijace kod Starog Merkatora danas je dočekalo prijatno iznaneđene kada su im zaposleni JKP "Gradske pijace" poklonili cegere s natpisom "Ja volim moju pijacu".. - Na ovaj način neguje se odnos poljoprivrednih proizvođača i kupaca i promoviše zdrava i kvalitetna hrana što je i prioritet Gradskih pijaca - saopšteno je iz tog preduzeća.

Detaljnije >>

Izvor: Radio 021, 22.Feb.2018, 11:40

Mama biznis fest u subotu u Merkatoru

Mama biznis fest u subotu u Merkatoru

Mama biznis fest, treći po redu, održaće se u subotu, 24. februara na drugom spratu TC Merkator.. Događaj organizuje Udruženje "Mame Novosađanke", a održaće se u periodu od 10 do 20 časova. Na manifestaciji će se predstaviti 50 mama, svojim delatnostima. Posetioci će imati priliku da vide, probaju, kupe i naruče domaće pecivo, medenjake, torte i kolače, domaći ratluk, med, proizvode od spelte, prirodnu kozmetiku, edukativne igračke za decu, rukotvorine,...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2018, 15:39

Ljajić smatra da Ramljakova ostavka neće imati posledice za firme u Srbiji

Ljajić smatra da Ramljakova ostavka neće imati posledice za firme u Srbiji

Ministar je izjavio da je sa Ramljakom imao dobru saradnju. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ne očekuje da će ostavka poverenika hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljaka imati bilo kakve praktične posledice na poslovanje firmi iz sastava tog koncerna u našoj zemlji. Pročitajte i:. - Mi smo u stalnom kontaktu sa poslovodstvima Merkatora S, Frikoma i Dijamanta, kao najvećih Agrokorovih firmi u...

Detaljnije >>