Merkator
Merkator

Merkator s kao deo Agrokor koncepta danas predstavlja najveći maloprodajni lanac na tržištu Srbije koji u svojoj mreži raspoređenoj u oko sto gradova širom Srbije, ima više od 300 Idea prodavnice, 36 Roda megamarketa, 8 Velpro centra, 1 ugostiteljski objekt, i dva Merkator centra.
Merkator je jedinstven na tržištu Srbije i kao kompanija koja u svojoj prodajnoj mreži ima sve vrste formata prodavnica, od hiper formata s asortimanom od 30.000 artikala, do malih prodavnica za svakodnevne potrebe.

Agrokor koncept na tržištu Srbije posluje u području trgovine još od 2005. godine kupovinom trgovačkih brendova Idea i Velpro, a od 2014. godine pripajanjem Merkator grupe, izrastao je u najveći regionalni maloprodajni lanac i sada je najveći lider trgovine na tržištu Srbije i zemljama u regiji. Kompanija Merkator s danas predstavlja treću najveću kompaniju po veličini ukupnih prihoda u Srbiji, trenutno zapošljava više od 9.000 ljudi, i uslužuje više od 300.000 zadovoljnih potrošača svakog dana. Merkator je jedinstvena na tržištu Srbije i kao kompanija koja u svojoj prodajnoj mreži ima sve vrste formata prodavnica od manjih formata do većih artikala.

Merkator je prisutan na tržištu Srbije kao maloprodajni lanac od decembra 2002. godine kada je otvoren prvi prodajni objekat na Novom Beogradu. U okviru kompanije u Srbiji posluju tri maloprodajna lanca: Merkator, Idea, i Roda Megamarketi, sa preko 300 maloprodajnih objekata u skoro sto gradova Srbije, u kojima dnevno kupuje više od 300.000 kupaca i naroda. Kompanija Merkator s predstavlja treću kompaniju po veličini ukupnih prihoda u Srbiji, i zapošljava više od deset hiljada ljudi, i svakim danom rast radnika je sve veći. Merkator s je drugi po veličini trgovinski lanac u Srbiji, sa 54 hipermarketa, supermarketa, i prodavnica. Osnovan je ugovorom između Rodić kompanije, koja je tada imala 25% tržišnog učešća u Srbiji, i Merkatora, slovenačkog trgovinskog lanca koji se prostire duž cele jugoistočne Evrope.

Kompanija je tada koristila dve odvojene mreže, za računare i telefone. Merkator je želeo da smanji operativne troškove tako što bi povezao kompjuterske i telefonske servise na jednu istu mrežu, koja je već tada bila uspostavljena u sedištu kompanije u Novom Sadu. Pored toga kompanija je htela da pojednostavi mrežu, i da još više umanji troškove tako što bi koristila rešenja samo jednog proizvođača, umesto tri različita Merkator je instalirao pouzdanu i bezbednu mrežu baziranu na Cisko opremi, u sva 54 ogranka širom Srbije.

Svaki ogranak ima Cisko ruter sa integrisanim bezbednim sistemom koji štiti mrežu od spoljnih uticaja i virusa. Zahvaljujući Cisko mreži, kompaniji sada nisu potrebni inženjeri sa nekoliko različitih veština u okviru It sektora. Merkator je do sada u Srbiji poslovao i preko trgovinskog lanca Roda, čiji je vlasnik postao pre nekoliko godina. Merkator i Roda zajedno imaju 199 prodavnica, sa 4.746 zaposlenih. Do sada su ostvarili prihod od 560 miliona evra, dok je dobit bila gotovo devet miliona evra.

Preuzimanjem Merkatora Agrokor će u Srbiji imati više od 300 prodavnica, i udeo na tržištu od 36 posto.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2021, 15:01

Nadležni najavili rušenje, za sada naloženo čišćenje kuće gde su se pojavili pacovi

Nadležni najavili rušenje, za sada naloženo čišćenje kuće gde su se pojavili pacovi

Najavljenog rušenja objekta uz reku preko puta Merkatora, u kome bez struje i vode sa 10 pasa živi 74- godišnji Nišlija, nije bilo. Sve nadležne službe došle su nakon snimka koji je objavila gradonačelnica, a na kome su pacovi koji, kako tvrde, potiču iz tog objekta. Nadležne inspekcije naložile su čišćenje smeća i adekvatno zbrinjavanje životinja.. Dvadeset godina Nišlija boravi u kući pored Nišave, koja više podseća na baraku. Već sedam godina ne dobija penziju,...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2021, 11:27

Uz prijetnju pištoljem opljačkali prodavnice u Sarajevu

SARAJEVO - U Sarajevu su nepoznata maskirana lica, uz prijetnju pištoljem, iz prodavnica "Konzum" i "Merkator" ukrala...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 12.Jan.2021, 10:29

Apel: Hitno potrebni davaoci A negativne i 0 negativne krvne grupe

Apel: Hitno potrebni davaoci A negativne i 0 negativne krvne grupe

Beograd -- Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je danas da su hitno potrebni davaoci A negativne i 0 negativne krvne grupe.. Danas građani krv mogu dati na sledećim lokacijama: Institut za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39 od 7-19 sati, Savski venac, Urgentni centar od 10 -15 sati.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 30.Dec.2020, 18:27

Sudarila se dva automobila na Novom Beogradu kod Novog Merkatora, saobraćaj USPOREN

U Bulevaru Zorana Đinđiću kod posle podne dogodio se sudar u kojem su učestvovala dva automobila, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Detaljnije >>

Izvor: Beta Video, 03.Dec.2020, 18:56

Кovačević: `Stvarano u Srbiji` sa žigom `Čuvarkuća` veliki podstrek za jačanje domaće proizvodnje

Кovačević: Stvarano u Srbiji sa žigom Čuvarkuća veliki podstrek za jačanje domaće proizvodnje

BEOGRAD - ``Projekat PКS `Stvarano u Srbiji` sa žigom `Čuvarkuća` je napravio veliki podstrek za jačanje domaće proizvodnje u svim proizvodnim sferama``, rekla je Generalna direktorka...

Detaljnije >>

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Nov.2020, 18:59

PKS: Porodica „Čuvarkuća“ bogatija za 73 nova člana

PKS: Porodica „Čuvarkuća“ bogatija za 73 nova člana

BEOGRAD – Pravo na žig „Čuvarkuća“ u projektu Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“, kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, stručni savet odobrio je za 73 nova proizvoda, čime je ukupan broj „čuvarkuća“ dostigao 393. Među nosiocima prava na žig su 23 prehrambena proizvoda kompanija Merkator S“ (Mercator S), DIS i Lidl Srbija (Lidl Srbija) koji se proizvode u saradnji sa domaćim dobavljačima, 16 Mlekare Gložane i jedan proizvod „Pobede“ Predejane,...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2020

Nove 73 "čuvarkuće"

Nove 73 čuvarkuće

Pravo na žig "Čuvarkuća“ u projektu "Stvarano u Srbiji“, kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, stručni savet Privredne komore Srbije (PKS) odobrio je za 73 nova proizvoda, čime je ukupan broj "čuvarkuća“ dostigao 393, saopšteno je danas iz PKS.. Među nosiocima prava na žig su 23 prehrambena proizvoda kompanija Merkator S, DIS...

Detaljnije >>