Pivovarna Laško i Infond Holding prodaju polovinu Merkatora

Izvor: Blic, 05.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pivovarna Laško i Infond Holding prodaju polovinu Merkatora

Grupa Pivovarna Laško i Infond Holding će na javnom konkursu, koji će biti objavljen za sedam dana, početi da prikupljaju javne ponude za otkup više od 48 odsto učešća u trgovinskom lancu Merkator.



Ombudsman za zaštitu konkurencije Jani Soršak je za slovenačku agenciju STA rekao da je to za njegovu kancelariju novost, ali da je "korak u pravom smeru".

Soršak je naveo da Pivovarna Laško >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još nije zatražila odobrenje za prodaju učešća u Merkatoru, a da je odobrena molba za prodaju 23 odsto Merkatora kompaniji Infond Holding, koja je vlasnik 25 odsto Merkatora i najveći vlasnik Pivovarne Laško.

Predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot je na konferenciji za novinare rekao da Merkator neće prodati finansijskoj instituciji već trgovcu, jer "želi da kupac Merkatora otvori trgovačke puteve".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pivovarna Laško i Infond Holding prodaju polovinu Merkatora

Izvor: Kurir, 04.Nov.2008, 21:37

LJUBLJANA, 4. novembra 2008. (Beta) - Grupa Pivovarna Laško i Infond Holding će na javnom konkursu, koji ce biti objavljen za sedam dana, početi da prikupljaju javne ponude za otkup više od 48 odsto učešća u trgovinskom lancu Merkator. Ombudsman za zaštitu konkurencije Jani Soršak je za slovenačku...

Nastavak na Kurir...

Mišković želi polovinu Merkatora

Izvor: B92, 05.Nov.2008

Ljubljana -- Pivovarna Laško i Infond Holding su svojom najavom o prodaji 48,34 odstotnog udela u trgovinskom lancu Merkator zaintrigirali i srpsku kompaniju Delta...Delta potvrdila interes za slovenački Merkator..Nakon što je grupa Pivovarna Laško i Infond Holding najavila da će na javnom konkursu...

Nastavak na B92...

Među kupcima Merkatora i beogradska Delta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2008

LJUBLJANA - Nakon što su Pivovarna Laško i Infond Holding najavili međunarodni konkurs za otkup njihovog 48,34 odstotnog udela u trgovinskom lancu Merkator, među eventualnim kupcima se spomnje i srpska kompanija Delta...Slovenački list "Delo" u današnjem izdanju navodi da su "mogući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.