Izvor: Radio 021, 23.Apr.2021, 19:41

Fortenova grupa postala vlasnica Merkatora

Zvanično je okončan prenos Merkatorovih akcija, pa je Fortenova grupa postala vlasnica Merkatora, rekao je danas na konferenciji za novinare izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Peruško je ocenio da se prenos akcija Merkatora pokazao kao dug, komplikovan i "pomalo bolan proces" i naglasio da je ponosan što je završen uz saglasnost svih regulatora širom regiona, gde ta kompanija posluje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Prenos akcija Merkatora sa Agrokora na Fortenova grupu omogućen je pošto je refinansiran osnovni dug Merkatora od 385 miliona evra, a Peruško je potvrdio da je Fortenova osigurala novac za refinansiranje zajedno sa partnerima HPS Partners i VTB bankom.

Dodao je da je u refinansiranju Merkatorovih dugova pomoglo i to što je Fortenova grupa za 615 miliona evra prodala svoju "Poslovnu grupu zamrznute hrane", koja se sastoji od kompanija Ledo, Ledo Čitluk i srpskog Frikoma.

"Spremni smo na konsolidaciju trgovine u regionu, a naši prioriteti su jačanje naše trgovačke mreže, razvoj moderne logističke infrastrukture u Sloveniji i Srbiji, integracija poslovanja u Bosni i Hercegovini, povećanje tržišnog udela i rast profita na srpskom tržištu i ubrzani nastavak digitalizacije u poslovanju", rekao je izvršni direktor Merkatora Tomislav Čizmić.

Čizmić je, odgovarajući na pitanja novinara, naveo da se ne planira smanjenje broja zaposlenih.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.