Izvor: S media, 02.Apr.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušteni kosovski policajci

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da su dvojica kosovskih policajaca, Šukri Binaku i Sami Bećiri, uhapšenih u subotu u rejonu Merdara pušteni su danas iz pritvora.

"Oni su oslobodjeni danas", rekao je Redžepi za Radio "Slobodna Evropa" i dodao da Kfor istražuje mesto gde su policajci bili uhapšeni i da će o tome obavestiti javnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Karpenter: Svaka zemlja bi postupila kao Srbija

Albanija osudila hapšenje kosovskih policajaca

Redžepi: Kosovski policajci su oteti

"Mogu da potvrdim da su se dva kosovska policajca vratila na Kosovo. Oni su iz Prokuplja prebačeni vozilom Euleksa i vraćeni su policiji Kosova. Mogu potvrditi da je Euleks olakšao njihovo oslobadjanje", rekao je za "Slobodnu Evropu" portparol Euleksa Nik Hoton.

Dvojica pripadnika kosovske policije uhapšena su kod Merdara na teritoriji centralne Srbije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić prošlog vikenda, dok su zvaničnici Kosova isticali da su uhapšeni na teritoriji Kosova.

Dačić je u subotu izjavio i da su uhapšeni sa sobom imali dve automatske puške, dva pištolja i specijalnu opremu za merenje daljine.

Činjenice ukazuju da su dvojica pripadnika Kosovske policijske službe, koji su prešli administrativnu lijinu kod Merdara napravili prekršaj, izjavio ministar odbrane Dragan Šutanovac.

(Beta)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EULEX: Oslobođeni policajci stigli na Kosovo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2012

Nakon što su 48 sati proveli u pritvoru, pripadnici Policije Kosova, Šukri Binaku i Sami Beqiri, pušteni su u ponedeljak, potvrdio je za RSE Bajram Rexhepi, ministar unutrašnjih poslova Kosova.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pušteni kosovski policajci

Izvor: RTS, 02.Apr.2012

Dvojica kosovskih policajaca koji su uhapšeni u subotu u rejonu Merdara pušteni su da se brane sa slobode i vratili su se na Kosovo. Protiv njih će biti podneta krivična prijava. Tokom popodneva saslušali su ih pripadnici Euleksa i Kfora, a potom su pušteni kućama...Dvojica kosovskih policajaca...

Nastavak na RTS...

Oslobođeni kosovski policajci

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2012

Dvojica kosovskih policajaca, Šukri Binaku i Sami Bećiri, koji su uhapšeni u subotu u okolini Merdara pušteni su danas iz pritvora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Spektakularno uhapšeni kosovski policajci pušteni na slobodu

Izvor: Medijski istraživački centar, 02.Apr.2012

Nakon spektakularnog hapšenja kosovski policajci Šukri Binaku (45) i Sami Bećiri (36), nakon saslušanja u Višem sudu u Prokuplju, pušteni su na slobodu, bez medijske pompe ali su im oduzete službene legitimacije, automobil i naoružanje.. Istražni sudija Višeg suda u Prokuplju Ivan Rakić rekao...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.