Izvor: Medijski istraživački centar, 02.Apr.2012, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularno uhapšeni kosovski policajci pušteni na slobodu

Nakon spektakularnog hapšenja kosovski policajci Šukri Binaku (45) i Sami Bećiri (36), nakon saslušanja u Višem sudu u Prokuplju, pušteni su na slobodu, bez medijske pompe ali su im oduzete službene legitimacije, automobil i naoružanje.
Istražni sudija Višeg suda u Prokuplju Ivan Rakić rekao je da je u zakonskom roku i pre isteka policijskog zadržavanja od 48 sati, kosovskim policajcima oduzeto lično naoružanje, automobil i službene legitimacije.
'Oni su saslušani >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << i pušteni na slobodu a istražni organi nastavljaju da rade svoj posao u vezi tog slučaja', kazao je Rakić.
Kod albanskih policajaca, koji su nosili uniforme sa oznakom KPS, prilikom hapšenja pronađene su dve automatske puške kineske proizvodnje i dva pištolja kao i uređaji za merenje daljine i noćno osmatranje terena.
Sumnja se da su ta dvojica policajaca u više navrata i ranije prelazili ilegalno administrativnu liniju kako bi osmatrali položaje srpske policije i žandarmerije.
Da su kosovski policajci oslobođeni potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.
'Oni su oslobođeni', rekao je Redžepi za Radio 'Slobodna Evropa' i dodao da Kfor istražuje mesto gde su policajci bili uhapšeni i da će o tome obavestiti javnost.
' Oni su iz Prokuplja prebačeni vozilom Euleksa i vraćeni su policiji Kosova. Mogu potvrditi da je Euleks olakšao njihovo oslobađanje', rekao je za 'Slobodnu Evropu' portparol Euleksa Nik Hoton.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.