Nikolić: Tadiću, pobediću te 6.maja

Izvor: B92, 19.Apr.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Tadiću, pobediću te 6.maja

Kragujevac -- Lider SNS Tomislav Nikolić pozvao je birače da ne rasipaju glasove i da 6. maja glasaju za promene, odnosno za koaliciju "Pokrenimo Srbiju".

Političari okupljeni oko te koalicije, prema njegovim rečima, žele uspešnu, ponosnu i uspravnu Srbiju

"Pozivam vas da budete hrabri, glasajte za promene, nemojte da ostajemo u blatu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ostajemo na kolenima, hajde da se podignemo" rekao je Nikolić na skupu održanom u sportskoj hali "Jezero" u Kragujevcu.

Lider naprednjaka obećao je "da će se Srpska napredna stranka, kada pobedi 6. maja na izborima, zalagati da se preispita 1.000 privatizacija, vratiće poverenje države, prvo na selu, smanjiti administraciju, vratiti poverenje da građani imaju decu" i da se neće smiriti dok svaka trudnica ne dobije dodatak, bilo koje da je vere i nacije, jer svako dete ima pravo da živi".

Naglašavajući da će se zalagati i da kriminalci budu u zatvorima, Nikolić je rekao da nema ništa protiv bogatih, ali i da ako su se nezakonito obogatili mesto im je u zatvorima.

On je obećao i da će građanima Srbije vratiti poverenje u ljude koji se bave politikom jer, kako je rekao, "i kad čujete glas da kaže da smo svi isti laže".

"U nečemu smo svi isti, svi dobro živimo i oni koji su na vlasti i oni koji su u opoziciji. Moja plata je svakog meseca istoga dana stiže, moja penzija će biti veća nego važe penzije, moj život je potpuno smiren. Ja imam u životu sve što mi treba, nemam samo uspešnu, ponosnu, uspravnu Srbiju", naglasio je Nikolić i poručio da neće odustati od takve Srbije.

Lider SNS je rekao i da ima poruku i za kandidata Demokratske stranke na predsedničkim izborima Borisa Tadića, koga će, kako je rekao, 6. maja da pobedi.

"Moja poruka Borisu Tadiću je: Možeš da radiš šta hoćes, ali ja ću te pobediti. Možeš da radiš šta hoćes, ja neću početi da mrzim, a nećes ni ti ništa dobro izvući iz te mržnje", istakao je on.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić oputužio je Demokratsku stranku "da vodi najprljaviju kampanju u savremenoj istoriji" i da je, kako je rekao, dala 1,6 miliona evra za spotove koji se objavjuju na televiziji, a protiv Tomislava Nikolića.

"Danas je potpuno jasno za koga treba da glasate, jer s jedne strane je umivena i čista Srbija sa kandidatom Tomislavom Nikolićem, a s druge strane prljava Srbija kakvu vodi Boris Tadić", rekao je Vučić koji je poručio "da je 17 dana ostalo do pobede SNS".

Član Izvršnog odbora SNS Zoran Mihajlović izrazila je ubeđenje da će ta koalcija pobediti 6. maja i pozvala birače da toga dana izaberu pravdu, budućnost i da glasaju za Tomislava Nikolića ne zato, kako je rekla, što je lep, nego zato što je domaćin, što voli svoju zemlju i svoj narod".

Predsedik SNS Kragujevca Radomir Nikolić, sin lidera te stranke, poručio je da Šumadija Srbiji nudi ono što najkvalitetnije ima - domaćina, poštenog i vrednog čoveka i dovoljno hrabrog da preuzmo kormilo broda koji počinje da tone".

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je "da se u Kragujevcu lomi vlast Srbije" i pozvao birače da budu jedinstveni i da glasaju za Tomislava Nikolića koga je nazvao "novim Milošem Obrenovićem".

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je "da je stid - reč koju vlast ne razume i oseća, a da je strah - reč koju aktuelna vlast oseća pa zato toliku mržnju pokazuje prema Tomislavu Nikoliću".
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krasić: Evropa Srbiji donosi zlo

Izvor: B92, 19.Apr.2012

Požarevac -- Na izborima će biti odlučeno da li će Srbija propasti pod geslom proevropskog napretka ili će pobediti ljubav prema svom narodu i zemlji, kaže Zoran Krasić..."Evropa Srbiji može samo da donese zlo, bombe, bedu, besposlenost i Paradu ponosa. Evropa propada unutar sebe, ali to samo...

Nastavak na B92...

Nikolić: Ne rasipajte glasove

Izvor: RTS, 19.Apr.2012

Pozivam vas da budete hrabri, glasajte za promene, poručio u Kragujevcu kandidat SNS-a za predsednika Tomislav Nikolić. Lider NS-a Velimir Ilić nazvao Tomislava Nikolića "novim Milošem Obrenovićem". ..Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao je večeras birače da ne rasipaju glasove...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.