Nikolić: Ne rasipajte glasove

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ne rasipajte glasove

Pozivam vas da budete hrabri, glasajte za promene, poručio u Kragujevcu kandidat SNS-a za predsednika Tomislav Nikolić. Lider NS-a Velimir Ilić nazvao Tomislava Nikolića "novim Milošem Obrenovićem".

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao je večeras birače da ne rasipaju glasove i da 6. maja glasaju za promene, odnosno da glasaju za koaliciju "Pokrenimo Srbiju" jer političari okupljeni oko te koalicije žele uspešnu, ponosnu i uspravnu Srbiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Pozivam vas da budete hrabri, glasajte za promene, nemojte da ostajemo u blatu, da ostajemo na kolenima, hajde da se podignemo" rekao je Nikolić na skupu kolicije "Pokrenimo Srbiju" u hali "Jezero" u Kragujevcu.

Lider naprednjaka je obećao "da će se Srpska napredna stranka, kada pobedi 6. maja na izborima, zalagati da se preispita 1.000 privatizacija, vratiće poverenje države, prvo na selu, smanjiti administraciju, vratiti poverenje da građani imaju decu i da se neće smiriti dok svaka trudnica ne dobije dodatak, bilo koje da je vere i nacije, jer svako dete ima pravo da živi".

Naglašavajući da će se zalagati i da kriminalci budu u zatvorima, Nikolić je rekao da nema ništa protiv bogatih, ali i da im je mesto u zatvorima ako su se nezakonito obogatili.

Tomislav Nikolić je obećao i da će građanima Srbije vratiti poverenje u ljude koji se bave politikom jer, kako je rekao, "i kad čujete glas da kaže da smo svi isti - laže".

"U nečemu smo svi isti, svi dobro živimo i oni koji su na vlasti i oni koji su u opoziciji. Moja plata je svakog meseca istog dana stiže, moja penzija će biti veća nego vaše penzije, moj život je potpuno smiren. Ja imam u životu sve što mi treba, nemam samo uspešnu, ponosnu, uspravnu Srbiju", rekao je Nikolić i poručio da neće odustati od takve Srbije.

Lider naprednjaka na skupu je rekao da ima poruku i za kandidata Demokratske stranke na predsedničkim izborima Borisa Tadića, koga će, kako je rekao, 6. maja da pobedi.

"Moja poruka Borisu Tadiću je: Možeš da radiš šta hoćeš, ali ja ću te pobediti. Možeš da radiš šta hoćeš, ja neću početi da mrzim, a nećeš ni ti ništa dobro izvući iz te mržnje", rekao je lider SNS-a.

Članica izvršnog odbora SNS-a Zorana Mihajlović ubeđena je da će koalicija oko te stranke pobediti 6. maja. Ona je pozvala birače da tog dana izaberu pravdu, budućnost i da glasaju za Tomislava Nikolića ne zato, kako je rekla, što je lep, "nego zato što je domaćin, što voli svoju zemlju i svoj narod".

Predsedik SNS-a Kragujevca Radomir Nikolić, sin lidera stranke, poručio je da Šumadija Srbiji nudi ono što najkvalitetnije ima - domaćina, poštenog i vrednog čoveka i dovoljno hrabrog da preuzmo kormilo broda koji počinje da tone.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je "da se u Kragujevcu lomi vlast Srbije" i pozvao birače da budu jedinstveni i da glasaju za Tomislava Nikolića koga je nazvao "novim Milošem Obrenovićem".

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je stid - reč koju vlast ne razume i oseća, a da je strah - reč koju aktuelna vlast oseća, "pa zato toliku mržnju pokazuje prema Tomislavu Nikoliću".

Vučić: DS nudi mržnju

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da naprednjaci u kampanji građanima nude rešenja i predloge za izlazak iz krize, a Demokratska stranka mržnju, koja je, kako navodi, jedini program te stranke.

"Na građanima je čist i jasan izbor. Ako hoće Srbiju mržnje, crnu Srbiju kakvu danas prikazuje i želi DS - glasaće za njih, a ako žele čistu, umivenu, lepu, drugačiju, bolju, pametniju i Srbiju mira - glasaće za SNS", rekao je Vučić danas na konferenciji za novinare.

On je ocenio da njihovi politički protivnici iz DS nisu mogli ništa da kažu na ideje i rešenja koje ponudio SNS - kao što su novi zakon o javnim nabavkama, projekat Beograd na vodi ili Kancelarija za brze odgovore - pa su zato ponudili mržnju.

Prema njegovim rečima, građani će na izborima 6. maja odlučivati da li žele da se vrate u "prljavu prošlost i blato gde ih vodi DS ili da idu u čistu budućnost".

Vučić, koji je kandidat za gradonačelnika Beograda, pozvao je građane da ne rasipaju glasove jer, kako je rekao, svaki glas za bilo koju malu stanku je glas za DS. "Svi koji hoće promene treba da glasaju za SNS", poručio je Vučić i dodao da "crna kampanja" dokazuje ko je pravi pobednik i da su se demokrate uplašile.

"Pitao bih Borisa Tadića da li ga je sramota kampanje koju vodi i što je potrošio milion i po evra na takvu kampanju", rekao je Vučić i dodao da je bolje da je taj novac utrošen za dobrobit građana.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Tomislav Nikolić,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.