Lavrov: Nikolić i Dodik na Paradi pobede u Moskvi

Izvor: Blic, 17.Mar.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Nikolić i Dodik na Paradi pobede u Moskvi

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov potvrdio je danas da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik prisustvovati Paradi pobede 9. maja u Moskvi.

Milorad Dodik i Tomislav Nikolić

On je saopštio da su lideri 26 zemalja potvrdili svoje učešće u obeležavanju Dana pobede u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Moskvi, preneo je Sputnjik.

"Očekuje se dolazak predsednika Češke i Kipra i premijera Slovačke i Grčke. U različitim formama svoje prisustvo su potvrdili rukovodstvo Bosne i Hercegovine, uključujući predsednika RS u sastavu BiH, kao i Islanda, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Norveške", rekao je Lavrov.

Izmedju ostalih, kako je naveo, svoje prisustvo su potvrdili i predsednici Kine, Severne Koreje, Indije, Južnoafričke Republike, Vijetnama, Mongolije i Kube.

"Pozivi su poslati za 68 šefova država, kao i UN, Saveta Evrope, Uneska i EU", precizirao je Lavrov na sastanku komiteta za organizaciju obeležavanja Dana pobede, navela je agencija Tass.

Ruski šef diplomatije je podsetio da je 28 šefova država prisustvovalo obeležavanju 65. godišnjice Dana pobede 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Nikolić i Dodik na Paradi pobede u Moskvi

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2015

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov potvrdio je danas da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik prisustvovati Paradi pobede 9. maja u Moskvi...On je saopštio da su lideri 26 zemalja potvrdili svoje učešće u obeležavanju Dana pobede u Moskvi,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Lavrov: Nikolić i Dodik na Paradi pobjede u Moskvi

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2015

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov potvrdio je danas da će predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovati Paradi pobjede 9. maja u Moskvi...On je saopštio da su lideri 26 zemalja potvrdili svoje učešće u obilježavanju Dana pobjede...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.