PRVE REAKCIJE NA OSTAVKU TEREZE MEJ: Poštujem odluku, hrabra žena...!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVE REAKCIJE NA OSTAVKU TEREZE MEJ: "Poštujem odluku, hrabra žena...!"

Nemačka kancelarka Angela Merkel "s poštovanjem" je primila odluku britanske premijerke Tereze Mej da podnese ostavku, a predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da je ona "hrabra žena, koju mnogo poštuje".

Portparolka EU Mina Andrejeva rekla je da je za Junkera emotivno bilo da gleda obraćanje Mej, u kojem je najavila da će 7. juna podneti ostavku na mestu liderke Konzervativne partije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnosno premijrke, i dodača da se on lično nije obradovao zbog toga.

Ona je dodala da će Junker u istoj meri poštovati naslednika Tereze Mej i da će s njim uspostaviti radan odnos, prenosi AP.

Portparolka nemačke kancelarke Martina Fic naglasila je da će Merkelova nastaviti da blisko sarađuje sa naslednikom Mej na sprovođenju mirnog Bregzita.

- Mi, i EU kao celina, zainteresovani smo da se pronađe dobro rešenje u Britaniji (za Bregzit) - poručila je Fic.

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je danas da će 7. juna podneti ostavku na mesto liderke Konzervativne partije, što automatski znači i predsednice vlade, čime će otvoriti put da novi lider stranke i premijer pokuša da prekine zastoj oko Bregzita.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"HRABRA ŽENA" Evo kako su na ostavku Tereze Mej reagovali Merkelova i Junker

Izvor: Blic, 24.Maj.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel "s poštovanjem" je primila odluku britanske premijerke Tereze Mej da podnese ostavku, a predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da je ona "hrabra žena, koju mnogo poštuje".

Nastavak na Blic...

ON JE VIĐEN ZA MESTO TEREZE MEJ: Grejem Brejdi već dao ostavku na trenutnu funkciju kako bi se spremio za kampanju!

Izvor: Kurir, 24.Maj.2019

Poslanik britanske konzervativne partije Grejem Brejdi mogao bi da se kandiduje za predsednika stranke posle ostavke premijerke Tereze Mej, javio je danas BBC.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.