Izvor: JUGpress.com, 01.Mar.2024, 21:06

Zaštitnik građana naložio kontrolu Opšte bolnice u Leskovcu, Kliničkog centra u Nišu i Doma zdravlja u Vlasotincu zbog smrti porodilje

LESKOVAC-NIŠ

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a povodom medijskih informacija da je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš preminula pacijentkinja iz Vlasotinca koja se prethodno porodila u Opštoj bolnici Leskovac, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada leskovačke bolnice i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, saopšteno je danas.

Od leskovačke Opšte bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Zaštitnik građana traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su u međuvremenu sprovedene kao i o rezultatima unutrašnje provere kvaliteta rada u konkretnom slučaju.

Zaštitnik građana od Ministarstva zdravlja traži da mu u istom roku dostavi podatke o rezultatima nadzora koje je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila u Opštoj bolnici Leskovac, Univerzitetskom kliničkom centru Niš, kao i Domu zdravlja Vlasotince u kojem je vođena trudnoća pacijentkinje iz Vlasotinca.

Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da mu dostavi i rezultate vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada u navedenim zdravstvenim ustanovama.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu juče je saopšteno da je porodilja primljena 28. februara u izuzetno teškom opštem stanju, a nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda prebačena u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo, gde je preminula.

Članovi porodice preminule porodilje sumnjaju da su komplikacije usled kojih je preminula nastale zbog nemara i nebrige, jer „nije imala zdravstvenih tegoba“. (kraj) LJS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Postupak povodom smrti porodilje iz Vlasotinca, traže se podaci iz leskovačke Opšte bolnice, UKC Niš i DZ u Vlasotincu

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Mar.2024, 12:12

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a povodom medijskih informacija da je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš preminula pacijentkinja iz Vlasotinca koja se prethodno porodila u Opštoj bolnici Leskovac, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada leskovačke bolnice i...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.