Izvor: JUGpress.com, 19.Apr.2022, 21:39

Promovisan roman „Hotel Ledeni vrh“ Alekse Kostadinovića

LESKOVAC

U holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra održana je promocija romana „Hotel Ledeni vrh“ Alekse Kostadinovića.

Roman spada u žanr horora i naučne fantastike, žanra koji nastoji da čitaoca zastraši i užasne, najčešće nekim natprirodnim pojavama. Takav je i ovaj roman sa ineresantnom temom koja stvara večitu dilemu da li smo nešto stvarno videli, ili je to samo priviđenje… Autor Kostadinović kaže da ni sam ne odgovor na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zašto se u svom romanu prvencu bavi hororom.

„Ali sam kroz pisanje izašao iz nekih okvira, a čak ni ja nisam znao kako će roman da se završi dok sam ga pisao. Tek kad sam došao do nekih 30-ak stranica pre kraja sam znao kako ću da sklopim priču i šta će da se desi. To mi je doprinelo da još više uživam dok sam pisao. Kada bih analizirao moje delo, ali prvo pitanje koja bih postavio, a koje je vezana za roman, je koliko je tanka granica između ovog i onog sveta i da li je moguće prelaziti tu granicu. Mi imamo naše običaje i naša predanja, u okviru toga imamo i onu priču da nas neko ko umre gleda sa visine. Pitam se da nije to malo jezivo da nas neko stalno gleda, zatim da li on može da pređe tu granicu i šta se dešava ako je pređe… Ili one table za prizivanje duhova, šta ako stvarno možemo da prizovemo nekog sa drugog sveta, da li je to zaista taj koga smo prizivali, da li je taj zloban… Drugo pitanje je koliko su roditelji spremni da odu daleko kako bi ponovo videli svoju decu, čime se i bavim u romanu, uz priče o sekte, zle sile i slične koji samo čekaju da iskoriste nečiju patnju i bol za svoje ciljeve. Mislim da svako ko pročita ovaj roman može da nađe nešto što je samo njemu važno za neki zaključak.“

O romanu su, sem autora, govorili i Goran Maksimović glavni urednik izdavačke kuće Scero print, Mirjana Bojanić Ćirković, urednik, te recezenti Jelena Jocić i Sanja Stevanović.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.