Mladom naučniku potreban novac za transplantaciju srca

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladom naučniku potreban novac za transplantaciju srca

Tridesetogodišnji Miloš Nikolić iz Leskovca, jedan od najboljih studenata Prirodno–matematičkog fakulteta u Nišu i perspektivni mladi naučnik i istraživač, teško je oboleo, a jedino trajno rešenje je transplantacija srca koja košta 120.000 evra.

Kako bi sakupili novac za operaciju koja bi bila urađena na klinici u Beču, Miloševe kolege i prijatelji pokrenuli su humanitarnu akciju “Srce za Milošev >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << osmeh”.

Ovom mladom doktoru bioloških nauka početkom 2013. godine dijagnostikovana je srčana insuficijencija koja je donedavno držana pod kontrolom zahvaljujući odgovarajućoj terapiji.

Međutim, Miloševo stanje se u poslednja dva meseca naglo pogoršalo i njegovo srce radi samo sa 15 % snage. Hospitalizovan je 27. novembra, a u planu je, navodi se u lekarskom izveštaju, da se urade pokušaj konverzije u sinusni ritam, spiroergometrija i Swan-Ganz katetarizacija. No, smatraju lekari, jedino trajno rešenje za njegovu situaciju je transplantacija.

Miloš je rođen u Leskovcu, diplomirao je biologiju na niškom PMF-u, a potom upisao doktorske studije na Biološkom fakultetu u Beogradu i odbranio doktorsku disertaciju septembra ove godine. Zaposlen je kao istraživač na Institutu za biološka istraživanja "Siniša Stanković" Univerziteta u Beogradu.

Radi se o izvanrednom istraživaču čiju celokupnu karijeru odlikuje visok kriterijum kada je u pitanju naučni rad, kao i visokomoralni i etički principi - navode njegove kolege sa Instituta.

Kako su troškovi pripreme i same transplantacije procenjeni na preko 120.000 evra, što je iznos koji njegova porodica i prijatelji ne mogu da sakupe, otvoreni su dinarski i devizni računi u Komercijalnoj banci na ime Miloš Nikolić, na koje humani ljudi mogu uplatiti novac.

Broj dinarskog računa je 205-9011006267062-74, a deviznog - 9031022192480. Osim toga, pušten je i SMS broj za pomoć 8174, a cena poruke je 100 dinara.

Detalji o humanitarnoj akciji mogu se videti na Fejsbuk stranici “Srce za Milošev osmeh”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.