Srce za Miloša: U septembru je postao doktor nauka, a njegovo srce je nikad slabije

Izvor: B92, 03.Dec.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srce za Miloša: U septembru je postao doktor nauka, a njegovo srce je nikad slabije

Miloš Nikolić je tridesetogodišnji naučnik koji ima teško bolesno srce. Neophodna mu je transplantacija srca, za koju nema sredstava.

Njegove kolege iz Instituta za biološka istraživanja ”Siniša Stanković“ Univerziteta u Beogradu svim snagama pokušavaju da omoguće da Miloš ustane iz bolničkog kreveta i vrati se svojoj nauci.

Ovo je Miloševo radno mesto. Stolica je već neko vreme prazna. Miloš Nikolić, mladi biolog, doktor nauka, angažovan u Odeljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za fiziologiju biljaka, bori se za život na Kliničkom centru. A sve je počelo 2013. oko Nove godine, kada mu je prvi put pozlilo. Konstatovana je apsolutna aritmija srca.

“Uz pomoć lekova, antiritmika je uspevao da se vrati sve do kraja septembra, kada je Miloš doktorirao, pa je uz sav taj napor opet izašao iz ritma, osećao se loše, ustanovljeno je da mu je kapacitet srca opao sa 30 odsto na dvadeset i nešto. Trenutno Miloševo srce radi samo sa 15 odsto”, kaže doktorka Marina Soković, naučni savetnik Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”

Sa ovim prognozama, lekari kažu da je transplantacija srca neophodna. Da bi se to obavilo na nekoj od klinika u inostranstvu, potrebno je prikupiti najmanje 120 hiljada evra. Za Miloševu majku, koja je nezaposlena i živi u Leskovcu, i za brata, koji je takođe bolestan, to je nezamislivo.

Uzimajući u obzir urgentno stanje kolege Miloša kao i velike troškove lečenja za pripremu i za samu intervenciju otvoreni su dinarski i devizni račun na ime Miloš Nikolić, u Komercijalnoj banci, u cilju prikupljanja novčanih sredstava za njegovo lečenje:

Dinarski račun 205-9011006267062-74

Devizni račun 9031022192480

INSTRUCTION FOR PAYMENT ORDERS IN FAVOR OF NATURAL PERSON IN EUR

Intermediary Bank / Correspondent Bank

SWIFT – BIC: DEUTDEFF

Name: DEUTSCHE BANK AG

City, Country: FRANKFURT AM MAIN, GERMANY

Account with institution / Beneficiary’s Bank

SWIFT – BIC: KOBBRSBG

Name: KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD

Street: Svetog Save 14

City, Country: 11000 Belgrade, Republic of Serbia

Beneficiary

IBAN / Account Number: RS35205903102219248003

Name: MILOŠ NIKOLIĆ

Street: NIŠKA 034

City, Country: Leskovac, REPUBLIC OF SERBIA

Takođe, možete poslati SMS na 8174

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mladom naučniku potreban novac za transplantaciju srca

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2015

Tridesetogodišnji Miloš Nikolić iz Leskovca, jedan od najboljih studenata Prirodno–matematičkog fakulteta u Nišu i perspektivni mladi naučnik i istraživač, teško je oboleo, a jedino trajno rešenje je transplantacija srca koja košta 120.000 evra...Kako bi sakupili novac za operaciju koja...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.