Kroz javne radove posao za pedesetak građana Medveđe

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroz javne radove posao za pedesetak građana Medveđe

Dom zdravlja, Turistička organizacija i JKP "Obnova" iz Medveđe, kao i Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Gejzer" u Sijarinskoj Banji, dobiće nove radnike, a kroz javne radove je angažovano 47 građana.

Najviše radnika, njih 13, biće angažovano na poslovima čišćenja deponija, puteva, grobalja i uređenju javnih površina, zatim na uređenju turističkih destinacija, održavanju reka i zaštiti životne sredine.

Opština Medveđa jedno je od devastiranih područja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kaže direktor leskovačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Stanković, te će se kroz ove poslove, unaprediti radna snaga za buduće zaposlenje.

Program javnih radova namenjen je radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivim osobama i nezaposlenim u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih - kaže Stanković.

Osim kroz javne radove, još 16 osoba dobilo je posao kroz stručnu praksu i 11 preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Radnici su angažovani na 4 meseca, za šta je izdvojeno 7,5 miliona dinara, od čega je 3 miliona izdvojeno iz opštinskog budžeta, a ostatak ide preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Inače, prema poslednjim podacima, u Medveđi je 1.099 nezaposlenih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.