Cvetković otvara radove na magistralnom gasovodu od Niša

Izvor: S media, 06.Sep.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković otvara radove na magistralnom gasovodu od Niša

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković sutra će svečano otvoriti radove na izgradnji prve faze Magistralnog gasovoda MG-11 Niš - Leskovac - Vranje, kod sela Kočane u blizini Doljevca, saopštila je danas vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Jugorosgas a.d. realizuje projekat gasovoda od Niša do Leskovca, kao prvu fazu gasovoda koji treba da transportuje prirodni gas do Vranja, sa usputnim priključcima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za naselja i gradove pored kojih prolazi (Doljevac, Leskovac, Vlasotince, Vladičin Han, Surdulica, Vranjska Banja, Vranje).

Time se stvara energetska baza za dalji razvoj ovog regiona i otvara mogućnost priključenja industrije i široke potrošnje na gasovodni sistem, navedeno je u vladinom saopštenju.

Kako je danas saopšteno iz "Jugorosgasa", kapacitet gasovoda do Orljana, gde je predvidjeno račvanje prema Prokuplju, Blacu i Kuršumliji, iznosi oko 800 miliona kubnih metara gasa godišnje, a kapacitet prema Leskovcu je 400 miliona kubnih metara gasa godišnje.

Vrednost prve faze izgradnje gasovoda Niš-Leskovac, uključujući i gradsku mrežu u Leskovcu, iznosi 16 miliona evra.

Vrednost ukupnog projekta izgradnje magistralnog gasovoda do Vranja u dužini od 120 kilometara i gradske mreže duž gasovoda iznosiće više od 40 miliona evra, navode iz "Jugorosgasa".

Očekivana potrošnja gasa u Leskovcu je oko 100 miliona kubnih metara gasa godišnje, a u tom gradu rade se projekti gasne mreže kojom će biti povezani veći potrošači kao što su toplane i privredni kolektivi.

Tanjug

"Jugorosgas" će u gradsku gasnu mrežu Leskovca uložiti 4,5 miliona evra, a u izgradnju gasnih distributivnih mreža još tri miliona evra, čime se stvara potencijal za priključenje oko 20.000 korisnika u tom gradu.

Izrada projektne dokumentacije za gasovod poverena je Javnom preduzeću "Srbijagas", izvodjenje radova firmi "Telekomunikacija" iz Kruševca, a izrada opreme za potrebe gasovoda poverena je firmi "Gasteh" iz Indjije.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković otvara radove na magistralnom gasovodu Niš - Vranje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2010, 04:06

NIŠ -..Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković danas će svečano otvoriti radove na izgradnji prve faze Magistralnog gasovoda MG-11 Niš - Leskovac - Vranje, kod sela Kočane u blizini Doljevca, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima...Jugorosgas a.d. realizuje projekat gasovoda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Počinju radovi na gasovodu

Izvor: Glas javnosti, 07.Sep.2010

NIŠ - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković otvoriće danas radove na izgradnji Prve faze Magistralnog gasovoda MG-11 Niš-Leskovac-Vranje, kod sela Kočane u blizini Doljevca...Kapacitet gasovoda do Orljana, gde je predviđeno račvanje prema Prokuplju, Blacu i Kuršumliji, iznosi 800 miliona kubnih...

Nastavak na Glas javnosti...

Energetska baza na jugu Srbije

Izvor: RTS, 07.Sep.2010

Premijer Cvetković otvorio, kod Doljevca, radove na izgradnji prve faze magistralnog gasovoda MG-11 Niš-Leskovac–Vranje, u dužini od 52 kilometra. Vlada zainteresovana za infrastrukturne projekte, jer ostaju za budućnost i stvaraju nova radna mesta, istakao premijer...Predsednik Vlade Srbije Mirko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.