„Aptivu“ dali besplatno zemljište, a sada im grade i svu potrebnu infrastukturu

Izvor: juGmedia, 30.Avg.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Aptivu“ dali besplatno zemljište, a sada im grade i svu potrebnu infrastukturu

Na prostoru leskovačke Zelene zone, odmah pored fabrike Aptiv Pakard koja će početi sa radom u oktobru i zapošljavati 2.000 ljudi, gradi se saobraćajnica dužine 500 metara, parking prostor, atmosferska kanalizacija, ulično osvetljenje i trafo stanica.

U ovaj infrastukturni poduhvat grad Leskovac je uložio 47,2 miliona dinara, kao olakšicu za strane investitore koji otvaraju fabrike u ovom delu grada na Veternici.

I koji će tek doći. Ovi radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pokazuju samo jedan od načina na koji se grad trudi da privuče strane incestitore. Pored ustupanja zemljišta, davanja objekata u najam bez naknade, mi investitorima pružamo adekvatnu komunalnu infrastukturu koja odgovara potrebama njihove proizvodnje“, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Izvođač radova je firma „Sistem SNL Graditelj“ iz Leskovca

U ovom delu Zelene zone se ugrađuju dva asfaltna sloja na kolovozu, trotoaru i parkingu, gajger slivnici, betonski ivičnjaci, cevi za kanalizaciju i plastične kanalizacione šahte.

Biće izvršena izgradnja armirano betonskog sabirnog šahta sa ugradnjom sistema za prepumpavanje sanitarnih otpadnih voda i izgradnja betonskog postolja za postavljanje prlastičnih rezervoara, tačnije cisterni zapremine 5.000 litara“, nabrajao je danas prilikom obilaska radova prvi čovek Leskovca.

Investicija britanske kompanije „Aptiv“ vredna je oko 25 miliona evra i baviće se proizvodnjom delova za automobilsku indiustriju.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.