Dolar tone

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 08:21

Dolar tone

Na valutnim tržištima vrednost dolara je prema korpi valuta pala treći dan zaredom i zaronila na najniži nivo u gotovo dva meseca.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrednost američke u odnosu na ostalih šest najvažnijih svetskih valuta, kreće se oko 101,47 poena, dok je juče u isto vreme iznosio 102,07 poena, prenosi Indeks.

Pritom je kurs dolara prema japanskoj valuti skliznuo s jučerašnjih 133.60 na 133.20 jena.

Američka valuta oslabila je i u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na evropsku, pa je cena evra dostigla 1.0985 dolara, dok je juče u iznosila 1.0925 dolara.

Cene su nafte, pak, izgubile deo jučerašnjih dobitaka. Cena barela na londonskom tržištu skliznula je jutros 0,33 posto, na 87,05 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 0,28 posto, na 83,05 dolara.

Oprez na azijskim berzama, indeksi stagniraju

Na azijskim se berzama u četvrtak trguje oprezno, kao i na Vol Stritu dan pre, dok je vrednost dolara prema korpi valuta pala treći dan zaredom.

MSCI indeks azijsko-pacifičke regije, bez Japana, bio je oko 7.00 sati u minusu 0,1 posto.

Pritom je japanski Nikkei indeks ojačao 0,3 posto, a blago su porasle i cene deonica u Južnoj Koreji. U Šangaju, Australiji i Hong Kongu pale su, pak, između 01 i 0,4 posto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara,   Kurs evra,   London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.