Izvor: Blic, 05.Jan.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vizelj i Buč Kesidi sviraju u Elektropioniru

Bendovi Vizelj i Buč Kesidi održaće zajednički koncert u subotu, 7. januara, u beogradskom Elektropioniru s početkom u 21 čas.

Bend Vizelj osnovan je početkom 2013 godine. Pocetkom 2014 godine uživo snimaju svoj prvi EP u studiju P3 koji je izašao za kultnu izdavačku kuću "Slušaj Najglasnije" (Majke, Goribor, Satan Panonski). Producent je Ivan Petrović (Sharks, Snakes and Planes).

U međuvremenu, bend je radio na materijalu za predstojeći album, kao i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << promociji aktuelnih pesama. U periodu između 2014. i 2016. bend je imao priliku da deli binu sa raznim izvođačima, od kojih su neki Repetitor, Artan Lili, Psihomodo Pop, Sharks Snakes & Planes, Bolesna Štenad, Nikola Vranjković, Battleme (USA)... 16. aprila, bend je održao uspešnu promociju debitantskog albuma "Naj Bolji" pred punim klubom Doma Omladine u Beogradu.

Album, kao nastavak ideja prvog EP-a, formirao se tokom dve godine u beogradskom umetničkom centru, bivšoj zgradi državne štamparije, BIGZ-u.

Bend je ciljao da stvori kolaž različitih zvukova i atmosfera, i kao rezultat toga nastao je album koji skače sa hardkor panka na pijanu narodnu muziku, sa grandža preko fjužna na kantri, mešajući različite, često suprotstavljene uticaje. Iako ovo možda zvuči kao haos, postoji neki red u tom ludilu. Groteskna kombinacija zaraznih refrena od jedne reči, fanki gitara, klimavog basa i agresivnih bubnjeva održava bendov prepoznatljivi zvuk, a u isto vreme im dozvoljava da istražuju različite žanrove i ideje.

Albumu su prethodila 3 singla, pesme Nosorog, Ritam mašina i Mamuze.

Singlovi Nosorog i Ritam Mašina su se dobro kotirali na domaćim top listama kao što su Gruvanje na RTV Vojvodina i mesečna lista Boom Radija i Jelen Top 10 listi koja se prikazuje na MTVu. Albuma "Naj Bolji" našao se u selekciji najboljih domaćih izdanja 2016. godine, portala Balkanrock.

Bend je trenutno u fazi pripreme materijala za predstojeći EP.

Vizelj su: Veljko Milinković (vokal/gitara), Aleksa Nedić (vokal/bas gitara) i Andrej Mladenović (bubnjevi).

Buč Kesidi je mladi levoruki pancevački rokenrol trio nastao 2014. godine. Bend 2015. godine potpisuje ugovor za izdavačku kuću Lampshade media i izbacuje mini EP pod nazivom "Španska serija" koji je zapravo uvertira u debi album "Posesivno-osuplsivni hospul".

Bend je do sad svirao sa Jarbolima, Stuttgart Online-om, Artan Lilijem, kao i na mnogim festivalima - Exit, Arsenal Fest, Berlin Music Fest München i drugima. Poznat je po hitovima Jaa (imam plaan), Pola pet, Stani!! Stani!!! koji su obarali rekorde na nepostojećim top listama.

Ovaj bombastični sastav čine Luka Racić, Zoran Zarubica i Alen Duš.

Ulaznice za koncert koštaju 300 dinara, a prodavaće se na ulazu u klub.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.