Pesme koje su propale kad su objavljene, a onda su mnogo godina kasnije postale hitovi

Izvor: B92, 20.Dec.2023, 09:10

Pesme koje su propale kad su objavljene, a onda su mnogo godina kasnije postale hitovi

Božićnom hitu "Rockin' Around the Christmas Tree" trebalo je čak 65 godina da zauzme prvo mesto na Bilbordovoj top-listi. Klasik Brende Li iz 1958. godine početkom ovog meseca prvi put se našao na vrhu te liste, a u top-10 pridružilo mu se još nekoliko starih pesama, uključujući hit Maraje Keri "All I Want for Christmas Is You".

Pročitajte u nastavku teksta koje su to još pesme doživele uspeh mnogo godina nakon objavljivanja.


Pesma "Cruel Summer" Tejlor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svift objavljena je 2019. godine, a tek je ovog oktobra dospela na vrh muzičkih lestvica. Dospela je na prvo mesto Bilbordove top-liste.

"Samo smo hteli da vam kažemo puno hvala što ste digli Cruel Summer na prvo mesto Hot 100, a više nije ni leto. Duboka je jesen. Nosim džemper. Volimo vas, ljudi", rekla je pevačica ove jeseni u video-snimku s koautorom pesme Džekom Antonofom.

"Running Up That Hill", pesma Kejt Buš iz 1985. godine, pojavila se u četvrtoj sezoni serije "Stranger Things", nakon čega je postala veliki hit. Bila je u top-10 najslušanijih pesama ove godine na Spotifaju, a 2022. prešla je i 100 miliona pregleda na Jutjubu.

"A Holly Jolly Christmas", čuvena božićna pesma koju je Burl Ives otpevao 1964. godine, završila je na 4. mestu Bilbordove liste 2020. godine, a i ovog decembra je izuzetno slušana.

"All I Want for Christmas Is You" je pesma Maraje Keri koju skoro sigurno svi znamo. Objavljena je 1994. godine, a iako vam se čini da je u pitanju numera koja se oduvek sluša u vreme praznika, ona se tek 2019. godine popela na 1. mesto Bilbordove liste.

"What a Wonderful World" je čuvena pesma Luja Armstronga koja je objavljena još 1976. godine. Na Bilbordovoj listi na 32. mestu našla se tek 1988. godine, nakon što ju je od zaborava spasao film "Good Morning Vietnam", koji je izašao 1987. godine. Od tada je jedna od najpoznatijih pesama svih vremena.

Pesmu "I'm Gonna Be (500 Miles)" od The Proclaimersa istaklo je pojavljivanje u filmu "Benny and Joon" 1993. godine. Iako je objavljena pet godina pre toga, 1988, tek tada je doživela uspeh.

Numera "Lights" koju je otpevala Eli Gulding 2010. godine je tek nakon dve godine dospela na drugo mesto Bilbordove liste.

Za kraj izdvajamo najpopularniju prazničnu pesmu ove godine "Rockin' Around the Christmas Tree", koju je Brenda Li otpevala 1958. godine. Ona je tek ovog meseca stigla na prvo mesto Bilbordove top-liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.