Otvoren 40. Fest

Izvor: Blic, 24.Feb.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 40. "Fest"

Ceremonijom svečanog otvaranja i projekcijom filma "Drvo života" Terensa Malika večeras je u beogradskom Sava centru otvoren 40. međunarodni filmski festival Fest, koji će trajati do 4. marta. Počeo jubilarni 40. filmski festival "Fest"

Otvaranju jubilarnog Festa prusustvovao je predsednik Srbije Boris Tadić, koji je pokrovitelj festivala.

Holivudski reditelj i scenarista srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << porekla Piter Bogdanovič i češki reditelj, dobitnik nagrade oskar Jirži Mencl, otvorili su Fest.

Naglasivši da mu je otac bio Srbin, Bogdanovič je rekao: "Voleo bih da je ovde, pošto bi bio ponosan što je njegov sin stekao takvo priznanje i čast da u rodnoj zemlji otvori filmski festival".

Mencl je izjavio da je srećan što je u Beogradu i da mu je čast što otvara Fest.

Na otvaranju je prikazan petominutni omaž selektorima, organizatorima i gostima koji su više od četiri decenije stvarali festival, na kojem je prikazano 4.000 filmova, pred četiri miliona gledalaca.

Ove godine, pod motom "U svetu velikih", za 10 dana će beogradskoj publici Fest predstaviti 72 filmska ostvarenja.

U danu produžetka festivala, u programu "Fest na bis" biće prikazane dve projekcije "Umetnika" Mišela Aznavičijusa iz Pariza.

Prema rečima direktora Direkcije Festa Miloša Paramentića, pred početak festivala je prodato oko 62.000 ulaznica, što obećava izuzetnu posetu Festu.

Filmovi će se prikazivati na četiri lokacije u Beogradu - Sava centru, Dvorani kulturnog centra, Domu omladine i Muzeju Jugoslovenske kinoteke.

Publika će imati prilike da gleda neke od filmskih ostvarenja koja su u trci za oskara.

Festival će biti zatvoren filmom Dinka Tucakovića "Dr Rej i đavoli".

Cene ulaznica za projekcije na Festu su od 150 do 300 dinara.

Povezane vesti: Boris Tadić pokrovitelj jubilarnog 40. Festa Ralf Fajns otvorio 39. Fest Brojni „oskarovci“ dolaze na 39. Fest Fajnsov „Koriolan“ otvara 39. Fest
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanovič i Mencl otvorili 40. Fest

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2012

Jubilarni 40. beogradski filmski festival (Fest) počeo je večeras u Sava centru. Fest su svečano otvorili američki režiser Piter Bogdanovič i češki režiser Jirži Mencl.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Mencl i Bogdanović otvorili FEST

Izvor: B92, 24.Feb.2012

Jubilarni četrdeseti FEST večeras su u punoj dvorani Sava centra zajedno otvorili holivudski reditelj srpskog porekla Piter Bogdanović i češki reditelj, oskarovac Jirži Mencl...Dva reditelja zajedno su pozdravila publiku a potom na srpskom izgovorili: "Jubilarni FEST je otvoren.”..Mencl je...

Nastavak na B92...

Veterani otvorili 40. FEST

Izvor: SEEcult.org, 24.Feb.2012

Skromnom svečanošću i podsećanjem na bogatu istoriju FEST-a, 24. februara u Sava centru otvoren je jubilarni, 40. beogradski međunarodni filmski festival, čije su najveće zvezde holivudski reditelj i glumac srpskog porekla Piter Bogdanovič i češki oskarovac Jirži Mencl.

Nastavak na SEEcult.org...

Mencl, Bogdanović i „Drvo života“

Izvor: Danas, 25.Feb.2012, 00:43

Jubilarni Fest je otvoren! - objavili su sinoć u glas dvojica velikih filmskih autora, reditelji Jirži Mencl i Piter Bogdanovič. Prethodno, svako od njih obratio se publici. Bogdanovič s opuštenim „zdravo“, što je propraćeno gromkim aplauzom publike.

Nastavak na Danas...

Otvoren 40. "Fest"

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Feb.2012

Jubilarni 40. međunarodni filmski festival ''FEST 2012'' otvoren je večeras u beogradskom Centru "Sava" projekcijom filma "Drvo života" Terensa Malika. Ovogodišnji festival održava se pod sloganom "XL U svetu velikih", a pod pokroviteljstvom predsjednika Srbije Borisa Tadića, koji je prisustvovao...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Otvaranju 40. "Festa" prisustvovao Boris Tadić! (FOTO)

Izvor: S media, 25.Feb.2012

Jubilarni 40. međunarodni filmski festival Fest 2012 otvoren je večeras u beogradskom Sava centru projekcijom filma "Drvo života" Terensa Malika, prošlogodišnjeg dobitnika Zlatne palme u Kanu.

Nastavak na S media...

Otvoren Fest

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2012

Ceremonijom svečanog otvaranja i projekcijom filma "Drvo života" Terensa Malika sinoć je u beogradskom Sava centru otvoren 40. međunarodni filmski festival Fest, koji će trajati do 4. marta.

Nastavak na Radio 021...

Bogdanovič i Mencl zajedno na srpskom otvorili 40. FEST!

Izvor: Glas javnosti, 25.Feb.2012

BEOGRAD - Jubilarni, 40. Fest su u prepunoj velikoj dvorani Centra "Sava" zajedno otvorili holivudski reditelj srpskog porekla Piter Bogdanovič i češki reditelj, oskarovac Jirži Mencl. U mnogobrojnoj publici bili su sinoć predsednik Srbije Boris Tadić, predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić-Dejanović,...

Nastavak na Glas javnosti...

Fest i u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2012

NOVI SAD -..Četrdeseti Fest počeo je večeras i u Novom Sadu a otvorio ga je Jirži Mencl iza čega je usledila projekcija filma "Drvo života" Terensa Malika...Jubilarni, 40. Fest u prepunoj velikoj dvorani "Sava centra" u Beogradu sinoć su zajedno otvorili holivudski reditelj srpskog porekla Piter...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.