Festival podvodnog filma: Neka vode uvek budu čiste (VIDEO)

Izvor: S media, 03.Dec.2012, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival podvodnog filma: Neka vode uvek budu čiste (VIDEO)

Međunarodni Festival podvodnog filma, 16. po redu, biće održan u Jugoslovenskoj kinoteci od 7. do 9. decembra, a moto festivala je ''Neka vode uvek budu čiste''. Filmovi koji će se prikazati na Festivalu su edukativnog karaktera i doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine.

Ove godine na festivalu će biti prikazna četiri filma domaćih autora - ''Tajna dunavskog vilenjaka autora'' Dušana Vojvodića, ''Diamonds of the >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << depths''Jovane Milanko, ''Misterije krupajskog vrela'' autora Vikle Reints i Darka Petkovića i ''Montenegro coastal survey 2011.'' autora Bruna Bratovica i Milorada Ðuknića.

Na ovogodišnji Festival u takmicarskoj konkurenciji prijavljeno je preko 80 filmova svetske produkcije, a glavni cilj Festivala je podsticanje, usmeravanje i jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine, naročito voda.

Filmovi se takmiče u dve kategorije - profesionalna produkcija i nezavisni producenti.Tokom trajanja festivala posetioci mogu pogledati izložbu podvodnih fotografija Jovana Tase Petrovskog.

(S media/Tanjug)

Foto: Youtube

Nastavak na S media...






Povezane vesti

16. Medjunarodni Festival podvodnog filma

Izvor: Ekologija.rs, 04.Dec.2012, 09:02

16. Medjunarodni Festival podvodnog filma odrzace se u Beogradu - Jugoslovenska Kinoteka od 7. do 9. decembra , Svecano otvaranje festivala je 7og decembra ( petak u 20 h ) a projekcije subotom i nedeljom u 19.h i 21. h

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.