Upozorenje iz Kruševca: Za dva-tri dana bićemo puni

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 15:07

Upozorenje iz Kruševca: Za dva-tri dana bićemo puni

Direktor kovid-bolnice u Kruševcu dr Vladan Cvetanović kaže za da će i ova bolnica biti za dva-tri dana puna.

"Od 500 mesta, a koliko ih je ukupno u bolnici, imamo još 300-350 slobodnih mesta. Ali, i to će verovatno da se popuni u narednih 2-3 dana, jer će sada pacijenti iz cele Srbije, pa i Beograda, da se smeštaju kod nas. Sistem je prenapregnut, na kraju smo bolničkih kapaciteta i zato molim ljude da se pridržavaju mera, nose maske, drže distancu, jer bolnice su nam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krcate", kaže za "Kurir".

Podsetimo, dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS, izjavio je danas da je priliv pacijenata u bolnice veliki, i da će biti maksimalno angažovani i kapaciteti u kovid-bolnici u Kruševcu, jer je Batajnica već dovoljno preopterećena i pri kraju je projektovanih kapaciteta.

"Može se očekivati da danas i sutra pacijenti iz Beograda i drugih mesta budu upućivani na lečenje u Kruševac", rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid-bolnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.