Izvor: RTS, 13.Dec.2022, 15:10

Pripadnicima snaga bezbednosti u Kragujevcu uručeni ključevi od stanova

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je ključeve novoizgrađenih stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Kragujevcu u naselju Denino brdo.
Miloš Vučević je, obraćajući se prisutnima, rekao da Srbija, pored svih muka koje su je zadesile i pritiskaju našu državu i na naš narod u južnoj pokrajini, ne prestaje da se bavi ljudima, pogotovo onima koji se staraju za bezbednost države.

"Ovo je jedan korektan, fer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnos države prema svojim ljudima, prema ljudima koji čuvaju ovu državu, koji brinu o svim njenim građanima. Odnos prema ljudima koji čuvaju sve građane Srbije, jeste jedan od prioriteta Republike Srbije", poručio je Vučević.
Zahvalio je pripadnicima snaga bezbednosti na svemu što svakodnevno rade kako bi zaštitili naš narod.
Ministar odbrane je rekao i da kada se rešava ovako važno životno pitanje kao što je stambeno, to ostaje u sećanju do kraja života.
"Kažu da nije bitno ono što u životu doživite već je samo bitno ono što pamtite što ste doživeli. Ja sam siguran kad god rešavate ovako krupno pitanje u životu, a stambeno pitanje jeste jedno od važnijih pitanja, to je nešto što ostaje u pamćenju i sećanju svakoga od nas, a time i vas i vaših porodica", rekao je ministar Vučević.

Čestitao je svima koji su učestvovali u realizaciji tog projekta, u okviru kojeg su samo u Kragujevcu izgrađena 972 stana.
"To je pobeda Srbije i na tome čestitam i predsedniku Republike i Vladi i svima koji su bili uključeni, mislim da je to velik znak, tako da svima vama i iz vojske, iz policije, iz Bezbednosno-informativne agencije, iz Ministarstva pravde čestitam", rekao je ministar.
Poželeo je građanima da grad Kragujevac, izgradi i obdanište i školu.
"Sve ono što treba da bude isto deo ovog divnog kraja Kragujevca i da vi i vaše porodice uživate ovde. Čestitam vam svima i živela Srbija, nema predaje i niko nas neće pobediti i poraziti", rekao je ministar Vučević.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić istakao je da do pre samo 10 godina niko nije mogao ni da zamisli da će ljudi koji rade u službama bezbednosti biti u situaciji da po povlašćenim uslovima mogu da reše svoje stambeno pitanje.
"Tim više ovo je važno, ali i govori o tome koliko i predsednik Republike Aleksandar Vučić, ali i Vlada Republike Srbije, posvećeno rade na izgradnji naše Srbije, kao jedne ozbiljne države", rekao je gradonačelnik Kragujevca.
Među onima koji su danas dobili ključeve svog novog stana, nakon 16 godina čekanja, je i major Nikola Luković.
"Ovo je izuzetno značajno za mene zato što sam rešio stambeno pitanje po sigurno najpovoljnijim uslovima na tržištu. Kupio sam trosoban stan i u njemu ću živeti sa suprugom i dvoje dece", rekao je major Luković.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena treća grupa stanova za bezbednjake u Kragujevcu

Izvor: Danas, 13.Dec.2022

U naselju Denino Brdo, u Kragujevcu danas su svečano uručeni ključevi stanova pripadnicima snaga bezbednosti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.