Bebe okupiraju Kragujevac: Posle jučerašnje 22 prinove, stiglo 12 novih porodilja

Izvor: Blic, 10.Maj.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bebe okupiraju Kragujevac: Posle jučerašnje 22 prinove, stiglo 12 novih porodilja

KRAGUJEVAC - Porodilište kragujevačkog Kliničkog centra i danas tuče sve rekorde. Posle 22 bebe koje su rođene za prehodnih 24 sata, danas prinove očekuje još 12 porodilja. Kako je za "Blic" izjavio profesor dr Miroslav Folić, "lekari i osoblje imaju pune ruke posla, pa su pojedine majke morale da čekaju i na red da dođu na sto za porođaj". Dve od tri devojčice Mihrije Škrijelj

- Skoro 20 godina nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imali toliko trudnica, ali je sve prošlo u najboljem redu, deca su zdrava, majke su dobro. Radile su dve ekipe Ginekološko akušerske klinike. Umorni smo, ali smo srećni i zadovoljni, jer su deca najveća radost. Prosečno se rađa sedam beba, a mi smo u jednom danu dobili tri puta više. Imali smo 17 porodilja, a od njih su dve donele na svet dvojke, a poslednja tog dana je rodila trojke. Trčalo se i radilo kao nikada do sada - kaže Miroslav Folić.

Mihrija Škrijelj: Spremamo slavlje čim izađemo iz bolnice

Majka koja je sa trojkama stavila „jagodu na šlag" lepog bebi-dana, je Mihrija Škrijelj. Ona ima 25 godina, iz Tutina je, a u Kragujevcu je provela više od mesec dana pre porođaja.

Doktor Miroslav Folić

- Rodila sam tri prelepe devojčice. Moj muž Edin je presrećan, već smo smislili imena za dve, a za treću ćemo uskoro... Radosni smo, ovo su nam prva deca. Spremamo slavlje koje će da počne onda kada izađemo, nas petoro iz bolnice, i kada dođemo kući. Ustala sam i videla svoje bebe, i nemam reči kako da vam kažem koliko sam radosna - kaže Mihrija.

Stručnjaci koji u porodilištu rade decenijama tvrde da je navala beba posledica „veselog avgusta i sepembra".

Malo letovanja, malo svadbi, i eto novih prinova koje sižu sa svih strana. Roditelji sretni, doktori imaju pune ruke posla, a bebe su napunile krevece i inkubatore.

Povezane vesti: Porodilje uče da brinu o bebi preko TV emisija Novcem od kazni kupuju aparate za lečenje beba

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Veseli avgust i septembar

Izvor: Radio Centar 987, 10.Maj.2012

Porodiliste kragujevackog Klinickog centra i danas tuce sve rekorde. Posle 22 bebe koje su rodjene za prehodnih 24 sata, danas prinove ocekuje jos 12 porodilja. Kako je za Blic izjavio profesor dr Mir..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.