Arsenal odustao od takmičenja, a Slavija i Sušica se pojačali

Izvor: KGsport.info, 13.Feb.2018, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal odustao od takmičenja, a Slavija i Sušica se pojačali

Fudbaleri Sušice (prugasti dresovi) i Slavije nastavljaju takmičenje u Zoni „Morava“

U prolećnom delu sezone u Zoni „Morava“, Kragujevac će umesto dosadašnja tri imati samo dva predstavnika, pošto je uprava Arsenala zbog teške finansijske situacije odlučila da istupi iz takmičenja. Preostala dva kragujevačka zonaša Sušica i Slavija uveliko se pripremaju za nastavak prvenstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << trke.
Sva tri kragujevačka zonaša jesenji deo sezone završila su u donjem delu tabele, a u najtežem položaju bio je Arsenal, koji prezimeo sa samo četiri osvojena boda. Ovaj klub već dve godine muku muči sa finansijama, s obzirom da sa sredstvima iz gradskog budžeta nije bio u stanju da pokrije velike troškove zonskog takmičenja.
Nismo mogli dalje, jer je ovo takmičenje bilo skupo za naš klub, tako da smo dali ispisnice svim igračima i oni su otišli u druge klubove. Oslonili smo se na rad sa mlađim selekcijama, koje će nastaviti da se takmiče u regionalnoj i gradskoj ligi Kragujevca. U kom rangu će se takmičiti prvi tim naredne sezone zavisi od Fudbalskog saveza grada Kragujevca. – rekao je za KG sport.info Dragan Parezanović, predsednik Arenala.
Sušica i Slavija su u poslednjem jesenjem kolu odmerili snage u borbi za bodove. Sušičani su uspeli da pobedom poprave bodovni saldo, ali su ostali na pretposlednjem mestu na tabeli sa bodom manje u odnosu na Bresničane, koji su jesenju polusezonu okončali na dvanaestoj poziciji. Međutim, Slaviji će se brisati bodovi osvojeni protiv Arsenala, baš kao i ostalim zonašima koji su ih tokom jeseni „uknjižili“ u duelu sa Palilulcima.
Sa poslednje utakmice Arsenala i Sušice u Palilulama koju su dobili gosti
U Slaviji su prilično ozbiljno pristupili pripremama za prolećni deo prvenstva, jer im je želja da sačuvaju status zonaša i ugled kluba, mada nisu mogli da zaustave odlazak nekih igrača.
Otišli su nam golman Nikola Petrović, Matejić, Ristić, Gogić i Velimir Petrović. Međutim, uspeli smo da dovedemo adekvatne zamene na njihovim pozicijama. Tako su nam iz Arsenala stigli Stefanović i Tanasijević, kao i Kuličanin iz Balkana (Mirijevo). Ponovo se posle šestomesečne pauze aktivirao Vlada Jovanović, a iz zonaša RSK iz Rabrova pristupio nam je iskusni Nebojša Vukojičić – potvrdio nam je Vladica Radovanović, trener Slavije.
Bresničani su već odigrali dve kontrolne utakmice sa Radničkim 1923 i Šumadijom 1903 i obe izgubili. Naredna provera planirana je protiv lidera Prve gradske lige Kragujevca Srbije iz Ilićeva 18. februara. Dogovorene su i kontrolne utakmice protiv Levča iz Rekovca, Vodojaže, Šumadije iz Toponice, dok bi generalna proba trebala da bude 11. marta protiv Sloge iz Batočine.
U ovom prelaznom roku najviše je „profitirala“ Sušica, koja se pojačala kako u igračkom kadru, tako i u stručnom štabu. Trenersku funkciju preuzeo je Predrag Peđa Stojanović, a dres Sušičana ubuduće će nositi internacionalac Vlada Božović, doskorašnji prvotimac Šumadije 1903, koji se priprema i za trenersku profi licencu.
Vladimir Božović počeo sezonu u dresu Šumadije 1903, a nastaviće u Sušici
Klub su tokom zimskog prelaznog roka napustili Đorđe Dugić, Jovan Srećković i Vladimir Đurović, a pojačala čak sedmorica novih igrača: Pavle Filipović (Šumadija 1903), Aleksa Petrić (Srbija Ilićevo), Luka Jovanović i Vuk Obradović (Arsenal), Miloš Đurić (Levač), Predrag Tomić (Bare), Jovan Tatović (Radnički 1923).
Predviđeno je da do početka prolećne sezone odigramo i nekoliko kontrolnih utakmica. Prva je planirana za nedelju na pomoćnom terenu Radničkog 1923 protiv Orlovca iz Mrčajevaca. Zatim gostujemo ekipi Rasa u Novom Pazaru, imaćemo susret i sa Vodojažom, a za generalnu probu još uvek tražimo protivnika. –  obavestio nas je Stevan Vidić, predsednik Sušice.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.