Završeno ispitivanje Olivera Ivanovića, nada se oslobađajućoj presudi

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno ispitivanje Olivera Ivanovića, nada se oslobađajućoj presudi

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović završio je danas davanje iskaza pred Euleksovim sudskim većem u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde mu traje suđenje za zločine nad albanskim stanovništvom počinjene 1999. i 2000. godine.

Ivanović je odgovarao na pitanja tužioca Romula Mateuša, zastupnika oštećenih Burhana Mađunija i predsednice sudskog Veća Roksane Komše.

Branioci optuženog Nebojša Vlajić i Ljubomir Pantović rekli su da su zadovoljni dosadašnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom suđenja jer je, kako su naveli, njihovom klijentu omogućeno da iznese odbranu posle gotovo dve godine od kada je uhapšen.

- Ivanović je, odgovarajući na pitanja, ispričao gde je bio i kakve su njegove aktivnosti bile u vreme za koje je optužen - rekao je Nebojša Vlajić i dodao da to nema nikave veze sa onim što se u optužnici tvrdi.

Advokat Ljubomir Pantović izrazio je uverenje da istinitost odbrane Olivera Ivanovića nije ničim dovedena u pitanje ni posle dvodnevnog ispitivanja od strane tužilaštva, zastupnika žrtava i sudskog veća.

- Jako smo zadovoljni i uvereni smo da će Sud ovo oceniti kao istinitu odbranu i da će na kraju uslediti oslobađajuća presuda - rekao je Pantović.

Ivanović: Nijedan svedok Albanac me nije optužio za dela za koja se teretim

U telefonskoj izjavi za agenciju Beta Ivanović je kazao da je danas potvrđeno da se nikada nije zalagao za bilo kakvo nasilno rešenje, već je bio za razgovore i pregovore sa predstavnicima međunarodne zajednice i Albancima.

- Nasilnim rešenjima ne možemo dobiti ništa dobro, to iskustvo imamo iz 1998. i 1999. godine i to iskustvo nam govori da se mora ići u pregovore dok god je to potrebno kako bi se neke stvari rešile na Balkanu koji je u žargonu poznat kao bure baruta - rekao je Ivanović.

On je dodao da je posebno zadovoljan jer ga nijedan svedok Albanac nije optužio za dela koja mu tužilac stavlja na teret.

- Posebno mi je drago to što me tužilac danas opisao kao rođenog lidera koji je obrazovan i inteligentan, koji je umeren i elokventan i kao takav prihvaćen od međunarodne zajednice - rekao je Oliver Ivanović, koji se nalazi u kućnom pritvoru.

Tokom popodneva na pitanja advokata odgovaraće Dragoljub Delibašić, penzionisani pripadnik MUP-a koji je takođe optužen za zločine u Kosovskoj Mitrovici.

U nastavku suđenja sledeće sedmice zakazano je iznošenje završnih reči koje će najpre dati javni tužilac, zastupnik žrtava, branioci i okrivljeni. Nakon toga, očekuje se donošenje presude.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završeno ispitivanje Olivera Ivanovića

Izvor: B92, 08.Dec.2015

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović završio je davanje iskaza pred Euleksovim sudskim većem u severnoj Kosovskoj Mitrovici...U Osnovnom sudu u toku je suđenje Ivanoviću i još četvorici Srba koji su optuženi za krivicno delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.