Vučić sa Kifom: Ne prihvatamo ponižavajuće rešenje za Kosovo

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Kifom: Ne prihvatamo ponižavajuće rešenje za Kosovo

Srbija nikad neće prihvatiti rešenje za Kosovo koje bi bilo ponižavajuće za državu i narod, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Denisom Kifom.

Sagovornici su, u vezi sa situacijom u regionu, razgovorali o stanju dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Vučić je istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, koji je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Kif je istakao da je Samit u Londonu pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Dodao je da Vlada Velike Britanije, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Vučić je izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija, ističe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.