Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pohvalio saradnju sa Ujedinjenim Kraljevstvom tokom sastanka sa Kifom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se tokom sastanka sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Denisom Kifom zahvalio Vladi te zemlje na posvećenosti Berlinskom procesu i izrazio interes Srbije za jačanje ekonomske saradnje i povećanje broja i obima investicija te države, navodi se u saopštenju.

Kif je ocenio da je Samit u Londonu, koji je bio posvećen Zapadnom Balkanu, pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

On je naveo i da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Vučić je na sastanku istakao potrebu Srbije da postigne trajno i pravedno rešenje za Kosovo i Metohiju koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

"Srbija nikad neće prihvatiti rešenje, koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod", kazao je Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.