Stefanović: Svim diplomatskim sredstvima protiv članstva Kosova u Interpolu

Izvor: Blic, 17.Avg.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Svim diplomatskim sredstvima protiv članstva Kosova u Interpolu

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je danas da prijem Kosova i Metohije u punopravno članstvo Interpola nije prihvatljiv za Republiku Srbiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova i zato ćemo nastojati da se svim diplomatskim sredstvima borimo protiv ove inicijative.

„Prema našim informacijama ovaj zahtev se još ne nalazi na dnevnom redu naredne sednice Generalne skupštine Interpola, koja će se održati u Ruandi, ali ćemo mi svakako obavestiti generalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sekretara ove međunarodne institucije i sve članice, zašto smatramo da ova inicijativa nije legitimna i da je štetna“ , naglasio je Stefanović.

Ministar je rekao i da Kosovo i Metohija, kao sastavni deo Srbije, ne mogu samostalno biti predstavljeni u Interpolu.

„Reč je o teritoriji sa koje su stigli određeni teroristički napadi i sa koje je proterano desetine hiljada Srba. Zato će država u narednom periodu aktivnom kampanjom pokazati da prijem Kosova i Metohije nije u interesu međunarodnih istražnih institucija, a ne bi bio dobar ni za odnose Srbije i Interpola“, poručio je Stefanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović:Prijem Kosova u Interpol neprihvatljiv za Srbiju

Izvor: Studio B, 17.Avg.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da prijem Kosova i Metohije u punopravno članstvo Interpola nije prihvatljiv za Srbiju i da će Srbija zato nastojati da se svim diplomatskim sredstvima bori protiv ove inicijative...Stefanović je, kako saopštava MUP, rekao da Kosovo i Metohija,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.