Stefanović: Namera da se o načinu glasanja zbune države

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Namera da se o načinu glasanja zbune države

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u Dubaiju da se nastavlja politizacija Generalne skupštine Interpola, da to čine ne samo zemalja koje su priznale "nezavisnost Kosova", već i Generalni sekretarijat te policijske organizacije i da će Srbija uraditi sve što je moguće da sačuva integritet Interpola.

Stefanović je, tokom drugog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola, istakao da postoji namera da se zbune države o načinu glasanja, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da će biti moguće ostvariti uvid u rezultate glasanja, a svesno izostavljajući činjenicu da se to ne odnosi na tajno glasanje.

"Pored nejasnih obaveštenja, koja su ne samo neblagovremena, najavljuje se i procedura da ukoliko dođe do glasanja u kome Kosovo ne dobije potrebnu većinu za ulazak, da će se odrediti pauza, a onda nakon pauze ide se na novo glasanje", rekao je Stefanović.

On je ocenio da je to suprotno pravilama koja govore da će se održati dva glasanja, bez pominjanja pauze.

"Očigledno da će svi pokušaji biti uloženi da se u toj pauzi obezbedi potrebna većina ukoliko je ne bude bilo u prvom glasanju", istiće Stefanović.

Očigledno je, kako je istakao, da se politizacija procesa nastavlja na način da se stvara sumnja da li ćemo sutra imati optužnice o kojima će se politički odlučivati, ko će biti optužen i da li će biti procesuiran.

"To je nedopustivo je za Interpol i za čitav policijski sistem. Srbija nastavlja sa snažnim delovanjem i zajedno sa svojim partnerima do poslednjeg trenutka uradićemo sve što je moguće da sačuvamo integritet Interpola, međunarodno pravo i da zaštitimo, naravno, svoju zemlju", navode se Stefanovićeve reči u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKA POBEDA SRBIJE: Skupština u Dubaiju odbila Prištinu! KOSOVO NIJE PRIMLJENO U INTERPOL NI POSLE 2. KRUGA GLASANJA

Izvor: Kurir, 20.Nov.2018, 10:25

Na zasedanju Generalne skupštine održana je rasprava o prijemu lažne države Kosovo u Interpol, ali Kosovo nije primljeno ni nakon drugog kruga glasanja

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.