Stefanović o glasanju u Interpolu: Namera da se zbune države

Izvor: RTS, 19.Nov.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović o glasanju u Interpolu: Namera da se zbune države

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u Dubaiju da se nastavlja politizacija Generalne skupštine Interpola – nažalost ne samo od strane zemalja koje su priznale takozvanu nezavisnost Kosova, već i od Generalnog sekretarijata ove policijske organizacije.
Nebojša Stefanović je, tokom drugog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola, istakao da postoji namera da se zbune države >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o načinu kako se glasa, navodeći kako će biti moguće ostvariti uvid u rezultate glasanja, a svesno izostavljajući činjenicu da se to ne odnosi na tajno glasanje.

"Pored nejasnih obaveštenja, koja su ne samo neblagovremena, najavljuje se i procedura da, ukoliko dođe do glasanja u kome tzv. 'Kosovo' ne dobije potrebnu većinu za ulazak, potom će se odrediti pauza, a onda nakon pauze ide se na novo glasanje. To je potpuno suprotno pravilima koja jasno govore da će se održati dva glasanja, bez pominjanja ikakve pauze. Očigledno da će svi pokušaji biti uloženi da se u toj pauzi obezbedi potrebna većina ukoliko je ne bude bilo u prvom glasanju", objašnjava ministar Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju u Dubaiju, saopštava MUP.
Dodaje da je očigledno da se politizacija procesa nastavlja na način da se stvara sumnja da li ćemo sutra imati optužnice o kojima će se politički odlučivati, da li će se odlučivati na političkom nivou, ko će biti optužen i da li će biti procesuiran.
"Sve ovo je nedopustivo za Interpol i nedopustivo za čitav policijski sistem. Srbija nastavlja sa snažnim delovanjem i zajedno sa svojim partnerima do poslednjeg trenutka uradićemo sve što je moguće da sačuvamo integritet Interpola, međunarodno pravo i da zaštitimo, naravno, svoju zemlju. Naš zadatak je da pokažemo da postoji dovoljno zemalja sa integritetom, sa dovoljno čvrstine da se odupru svim pritiscima zapadnih država i da pokažu da poštovanje policijskog kodeksa i integriteta više cene od bilo kakve političke moći i pritiska", zaključuje ministar Stefanović.
Na najavu ministra spoljnih poslova Crne Gore da ce ponovo glasati za prijem tzv Kosova u Interpol, reaguje ministar odbrane Aleksandar Vulin.
"Najavom da će glasati za prijem Kosova u Interpol zvanična Crna Gora je pokazala da su za nju veze među narko kartelima važnije i dublje od veza među narodima. Glasati za ulazak mafije u organizaciju policije može samo onaj kome je sila bliža od prava", poručuje Vulin.
 
Našoj delegaciji u Egiptu je potvrđeno da ta zemlja neće podržati takozvanu državu Kosovo na sednici Skupštine Interpola.
Zahtevu Srbije da se glasanje o članstvu takozvanog Kosova skine sa dnevnog reda Generalne skupštine pridružilo se pet zemalja članica Interpola – Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam, saznaje Tanjug.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Kine Si Đinpingu i delegaciji te zemlje pri Interpolu koja je, uprkos brojnim pritiscima, pružila podršku Srbiji.
Koliko će poruke podrške uspeti da obezbede Srbiji dvotrećinsku većinu u Generalnoj skupštini Interpola, videće se već sutra na dvostrukom glasanju u Dubaiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glasanje u Interpolu: Nameštaju u korist Kosova?!

Izvor: Mondo, 19.Nov.2018

"Postoji namera da se zbune države o načinu kako se glasa", kaže Nebojša Stefanović. SAD, Velika Britanija i Turska vrše snažan pritisak na afričke zemlje. Prate ih po restoranima, hodnicima, a za njima idu čak i u toalet, piše štampa...Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih...

Nastavak na Mondo...

Stefanović: Postoji namera da se zbune države

Izvor: B92, 19.Nov.2018

Dubai -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio u Dubaiju da se nastavlja politizacija Generalne skupštine Interpola, kada je reč o prijemu Kosova...Ministar Stefanović je, tokom drugog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola, istakao da postoji namera da se zbune države...

Nastavak na B92...

Stefanović: Postoji namera da se članice Interpola zbune o načinu glasanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2018

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da postoji "namera" da se članice Interpola zbune u vezi sa načinom glasanja o prijemu "takozvanog Kosova" u članstvo te policijske organizacije...Stefanović je u Dubaiju, uoči sutrašnjeg glasanja u Generalnoj skupštini...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stefanović: Pobeda FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 11:08

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović proglasio je pobedu na glasanju za članstvo samoproglašene države Kosovo u Interpolu...RTS je preneo da je, u drugom glasanju, za prijem Kosova u Interpol glasalo 68 država, 51 je bilo protiv, a uzdržano 16...On je potom za RTS ocenio da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.