Stari recepti juga Srbije: Pita filija sa kajmakom

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Jan.2020, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Pita filija sa kajmakom

Pita filija je originalni recept sa Kosova i priprema se pod sačem, uz malo vremena priprema u rerni doneće sasavim dobar rezultat.

Potrebno je:

500-600 gr brašna

700-800 ml vode

3 - 4 jaja, kašičica soli, malo ulja

Za premazivanje

300 g kajmaka, ili mekog masnog sira

Priprema

Od materijala umutiti smesu kao za palačinke, malo gušće

Rernu zagrejati na maksimalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << temperaturu, a rešetku podići ispod gornjih grejača.  Iključiti donji grejač.

Okruglu tepsiju podmazati, zagrejati, pa kutlačom sipati testo kao za palačinke, zatim peći dok ne porumeni.

Izvaditi iz rerne, premazati kajmakom ili sirom.

Zatim preliti novim slojem testa, vratiti u rernu i tako 7-8 puta.

Zadnju koru ne premazivati, dobro je zapeći.

Prijatno!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.