Srbi na Kosovu ogorčeni terorom Albanaca: Za Vučića imaju samo jednu molbu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na Kosovu ogorčeni terorom Albanaca: Za Vučića imaju samo jednu molbu

"Branićemo se svim demokratskim i pravnim sredstvima"

Oglasili se srpski političari sa Kosova i Metohije.

Nakon haosa ROSU na Gazivodama oglasio se Haradinaj: Koljač Srba napisao SRAMAN status na Fejsbuku

- Narod je ogorčen potezom Prišine i od svoje države Srbije traži i zahteva da zaštiti goloruki narod na KIM. Želimo da osudimo licimerje EU i međunarodnih predstavnika, ali i KFOR koji je opet pokazao nesposobnost i koji nije hteo da postupi u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa rezolucijom 1244, kazao je predsednik Privremenog organa Zvečana Ivan Todosijević.

- Branićemo se svim demokratskim i pravnim sredstvima, rekao je on.

Predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić rekao je da je narod uplašen zbog svega što se danas dogodilo.

- Iako je predsednik Aleksandar Vučić uložio maksimalne napore da doprinese miru, poslednja poseta je to dokazala, očigledno je da Priština želi da izaziva i destabilizuje situaciju na severu. Peh koji je Priština doživela u UN, pokušavaju da stave u drugi plan ovakvim provokacijama. Narod je odlučan i ovi protesti imaju za cilj da pokažu da je srpski narod opredeljen za mir, rekao je Spirić na barikadi kod Zubinog Potoka.

(UŽIVO) ROSU se povukao sa severa Kosova: Vojska Srbije u stanju pripravnosti

On je dodao da Srbi veruju u rukovodstvo države Srbije da će iznaći rešenje kako bi se situacija na severu KIM stabilizovala.

-Čini nam se da Priština ovom provikacijom urušava Briselski sporazum u kojem je jasno dogovoreno da ROSU na severu bez saglasnosti lokalnih čelnika i poziva ne može da dolazi, rekao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.