Priština: Marko Đurić nema dozvolu za sutrašnju posetu Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Maj.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Marko Đurić nema dozvolu za sutrašnju posetu Kosovu

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova poručilo je danas da Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, nema dozvolu za nameravanu sutrašnju posetu severu, objavio je Košev.

Sutra se u opštinama na Severu održavaju izbori za gradonačelnike, a direktor Kancelarije za KiM, najavio je da namerava da sutra poseti ove opštine, izražavajući pritom sumnju da će mu biti dozvoljeno da uđe.

"Ja ću naravno, kao i do sada, pokušati da budem tamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali iako možda ne budem uspeo zbog ponašanja Prištine“, rekao je Đurić jutros za RTS.

Đurićev zahtev za posetu nije odobren "jer nije u skladu sa kriterijumima briselskog sporazuma“, rekao je za Kohu savetnik šefa kosovske diplomatije, Bedžeta Pacolija, Jetljir Zuberaj.

Prema tom sporazumu, zahtev za odobrenje posete mora da se pošalje tokom radnih dana, dakle od ponedeljka do petka i to do kraja radnog vremena, odnosno 17 časova.

Podsećamo, Marka Đurića je prilikom posete Kosovskoj Mitrovici marta 2018. uhapsila Kosovska policija uz tvrdnju da je na teritoriju Kosova ušao bez dozvole, što je srpska strana negirala.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.