Poziv za izlazak na izbore 17. novembra

Izvor: RTS, 13.Nov.2013, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za izlazak na izbore 17. novembra

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica pozvao sve građane Kosovske Mitrovice da izađu na ponovljene lokalne izbore 17. novembra. Privremeni organ upozorio i da se neće tolerisati postupanja slična onima koja su se dogodila 3. novembra.

Poziv građanima Kosovske Mitrovice da izađu na ponovljene lokalne izbore 17. novembra i time iskažu želju za održanjem na tim prostorima, kao i odbranu državnih i nacionalnih interesa Srbije uputio je Privremeni organ opštine Kosovska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mitrovica.

Privremeni organ je u preporuci pozvao sve građane da se uzdrže od nasilnih akata, verbalnih i fizičkih sukoba, uz upozorenje da se neće tolerisati postupanja slična onima koja su se dogodila 3. novembra.

Takođe se preporučuje direktorima Javnih preduzeća i Ustanova čiji je osnivač opština Kosovska Mitrovica da 17. novembra, kada se održava ponovljeno glasanje, budu sa svojim radnicima i članovima njihovih porodica i da organizovano odlaze na biračka mesta.

U saopštenju se navodi da je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica na jučerašnjoj sednici razmatrao bezbednosnu situaciju u gradu na dan održavanja izbora 3. novembra i narušavanje javnog reda i mira u većem obimu kao i činjenice da je došlo do većeg broja verbalnih ali i fizičkih napada na pojedine građane. Zbog toga su izbori poništeni na tri mesta, podseća se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vodič za neizlazak na izbore

Izvor: B92, 14.Nov.2013, 18:39

Kosovska Mitrovica -- Protivnici izlaska na lokalne izbore na Kosovu predstavili su u Rudaru na severu vodič za građane Kosovske Mitrovice u kojem ih savetuju da ne glasaju...Vodič u kojem se građani savetuju da u nedelju isključe telefone i odu na izlet predstavljen je danas na sednici privremene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.