Pokrenute istrage povodom događaja na KiM

Izvor: B92, 02.Avg.2022, 13:43

Pokrenute istrage povodom događaja na KiM

Generalni direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti rekao je da su otvorili krivične istrage povodom događaja u nedelju na severu Kosova.

"Krivični predmeti su otvoreni, u istražnom smo postupku, tek je dan od povlačenja, još je rano govoriti o tome koliko se ljudi istražuje, kada budemo imali tačne informacije izaći ćemo u javnost", rekao je on, na konferenciji za novinare, održane povodom opreme "Inteligentni baner".

On je najavio da će početi realizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projekta pametnih patrola, uređaja koji će elektronski identifikovati prekoračenje brzine, saobraćajne prekršaje, neregistrovana vozila, ukradena vozila i omogućiti identifikaciju traženih lica i vozila. Kako navode u policiji, ovi uredjaji će omogućiti izricanje kazni digitalno.

Mehmeti je rekao da će vozila sa ovim uređajima biti širom Kosova, uključujući autoputeve i urbana područja. "Građanin Kosova treba da shvati da će od danas u saobraćaju biti vozila i tehnička sredstva koja menjaju pristup policije prema prekršiocima.

Prekršaji su do sada identifikovani putem zaustavljanja. U narednim danima identifikacija će se vršiti tehničkom opremom, senzorima, radarima, kamerama ugrađenim u vozilo", naveo je Mehmeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Prištini pokrenuli istragu o zbivanjima na severu KiM

Izvor: RTS, 02.Avg.2022

Generalni direktor policije u Prištini Samedin Mehmeti izjavio je da je u toku istraga o postavljanju barikada i drugim zbivanjima na severu KiM, dodajući da su otvoreni krivični predmeti. . "Krivični predmeti su otvoreni, u istražnom smo postupku, tek je dan od povlačenja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.