Planinarima uskraćena sloboda kretanja na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021, 11:51

Planinarima uskraćena sloboda kretanja na Kosovu i Metohiji

Velikoj grupi planinara iz centralne Srbije i sa Kosova i Metohije danas je uskraćena sloboda kretanja i zabranjeno im je da iz Ski-centra Brezovica i Štrpca krenu na pešačku turu ka Ljubotenu, najvišem vrhu Šar planine.

U Kancelariji ocenjuju da je takva vrsta ograničavanja slobode kretanja najobičnija demonstracija sile i očigledna manifestacija šovinizma, jer planinarske ture na Šar planini su sasvim uobičajena stvar, "osim kada su planinari srpske nacionalnosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da odlučno reaguju u ovakvim situacijama, jer incidenti, poput današnjeg, nanose nepopravljivu štetu pokušajima da se izgradi međunacionalno poverenje i napravi otklon od nastojanja Prištine da se međuetnički jaz u našoj južnoj pokrajini produbi", ističu u saopštenju.

Kancelarija je pozvala srpske planinare i građane Štrpca da budu mirni i da ne nasedaju na još jedan očigledan pokušaj provokacije od strane Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Zabrana kretanja planinarima je šovinizam

Izvor: Danas, 26.Jun.2021

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je velikoj grupi planinara zabranjeno da iz Ski-centra Brezovica i Štrpca krenu na pešačku turu ka Ljubotenu, najvišem vrhu Šar planine, i ocenila to kao zabranu kretanja i manifestaciju šovinizma.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.